Marcelo Saracchi Analizi

26.12.2019 - 14:05 | Son Güncellenme: 26.12.2019 - 14:05

Marcelo Saracchi Analizi

Marcelo Saracchi Scout Raporu

Galatasaray'ın Nagatomo'nun düşük performansı nedeniyle sol beke oyuncu arayışının sonucu olarak 21 yaşındaki Saracchi gündeme geldi. Peki Saracchi kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor. Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt genç oyuncu hakkında analiz hazırladı. İşte Ajansspor’un sunduğu oyuncu raporu sizlerle;

Marcelo Saracchi Kimdir?

Marcelo Saracchi, 23 Nisan 1998 tarihinde Uruguay'ın Paysandu kentinde dünyaya geldi. Kariyerine Progreso de Paysandú ve Danubio FC takımlarında başlayan Marcelo Saracchi, River Plate takımına 2 milyon 100 bin Euro bedelle transfer oldu.

1 sene oynadığı River Plate'te 19 maça çıkan ve dikkat çeken Saracchi, genç oyuncu avcısı olmasıyla bilinen RB Leipzig'in radarına girdi. 2018 yılında RB Leipzig'e transferi ise 12 milyon Euro bedelle gerçekleşmiştir.

4 Bundesliga, 2 Şampiyonlar Ligi ve 1 Almanya Kupası maçına çıkan sol bek, toplamda 356 dakika şans buldu ve 1 gol attı.

Leipzig'te istediği kadar forma şansı bulamayan ve Alman oyuncu Marcel Halstenberg'in arkasında kalan Saracchi, düzenli olarak ilk 11 oynama fırsatı bulacağı için Galatasaray'a geleceği konuşuluyor.

PROFİL

Doğum Tarihi:  21 Nisan 1998

Yaş: 21

Mevki:  Sol Bek - Defans  

Yan Mevki:  Orta saha sol – Sol Kanat

Kullandığı Ayak:  Sol

Boy:  1.72m

Takım:  RB Leipzig

Gelmesi Muhtemel Takım: Galatasaray

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan sakatlığı bulunmuyor

Sözleşme Bitiş Tarihi: 30.06.2023

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Günümüz futbolunda kanat savunma oyuncularından hücum beklentisi oldukça önemli hale geldi. Özellikle Galatasaray’a baktığımız zaman bek oyuncularından son zamanlarda yararlanamıyor. Hücuma verdikleri katkı hep olumsuz sürüyor ve ani atak yemelerine mal oluyor. Hem savunma hem de hücum gücü yüksek oyuncu arayan Galatasaray belki de aradığını Saracchi ile bulmuş olabilir. Artık takım hücumlarında beklerin payı neredeyse hücum oyuncularıyla kıyaslanır durumda.

''Hücum Silahı''

Saracchi oynadığı zamanlar takımının hücum silahları hanesine sayılabilecek bir bek oyuncusu. Yaptığı toplu ve topsuz koşularla, takımının atağını yönlendiren oyunculara etkili hücum organizasyonu yaratmak adına önemli bir opsiyon kazandırıyor. Marcelo Saracchi, oynadığı maçlarda  dribblingte %60’lık bir başarı yakalayarak takımının hücumlarında ne kadar önemli bir payı olduğunu gösteriyor.

''Savunma yönünü geliştirmeli''

Saracchi’nin oynadığı oyunlarda baktığımız zaman  hücumu iyi yaptığını fakat defansta ise bazı zafiyetlerinin söz konusu olduğunu söyleyebilirim.  Bunu sebebi ise oynadığı maçlarda takımın sadece hücuma yönelik oynadığını görüyoruz. Video kesitlerinde geriye koşuları zor gözüküyor fakat maçın tamamında Saracchi tamamen hücuma yönelik olarak takıma monte edilmiş gözüküyor. Savunma yönünü biraz daha geliştirdi taktirde şuan ki bonservis fiyatını karşılamak kadar arttırabilir. Savunması o kadar kötü denilecek kadar çok değil. Hep hücum özelliğini ön plana atmayı sevmesi bu özelliği geri plana bırakıyor.

''90 dakika oyun içinde kalıyor''

Duran ve hareketli toplara yaptığı sert, isabetli vuruşlarla rakip takım kalecisi için önemli bir tehdit unsuru olmayı biliyor. 3. bölgeye taşıdığı topları, hızlı ve pratik düşünerek ara paslar atmayı başarıyor. Verdiği kilit paslarla hücum oyuncularına gol pozisyonu yarattığını görebiliyoruz. 90 dakika sürekli oyunun içinde olması konsantrasyonunun ve pozisyon bilgisinin oldukça iyi olduğunu gösteriyor. Bu sebeplerle maç boyunca bir çok kez kritik hamlelerde bulunduğunu sıkça görebiliriz.

''Hızlı ve çalışkan bir oyuncu''

Çalışkan bir oyuncu, çalışkanlığı ile takıma hep fayda sağlamaya çalışıyor. Linnes gibi küsmeyen ve görev verildiği zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir yapıya sahip. Hızlı bir oyuncu ve hızıyla dikkat çekiyor. Girdiği ikili mücadeleleri rahatlıkla kazanabiliyor ve oynadığı maçlar üzerinden bakarsak bu %70’e varan bir orana sahip ve azımsanmayacak kadar iyi bir derece oluyor. Ayakta kalması önemli bir unsur ve iyi markaj yaptığının bir göstergesi oluyor.

''Görmeden orta açmayı sevmeyen oyuncu.''

Orta açma olayı hücumu iyi olan bir oyuncu için kötü olma ihtimali çok azdır. Saracchi isabetli ortaları bulunan  bir oyuncu ve açtığı ortalar hücum oyuncularının dokunması kalan pozisyonlara dönüyor. Bunu iyi başarabilmesi asist sayısını yükseklerde tutmasını sağlayacaktır. Tempoyu bulduğu zamanlar rahatlıkla orta açmasını biliyor. Ek olarak hızlı oyuncu yapısına sahip ve hızlı çıktığı ataklarda gözü kararmadan orta açmayı başarıyor. Görmeden orta açmayı sevmeyen oyuncu. Önce görecek sonra ortayı açacak.

''Hava Hakimiyeti Geliştirmesi Lazım''

Hava hakimiyetini biraz daha geliştirmesi lazım. Pozisyon alma bilgisinin eksikliğinden kaynaklanan bir durum var ve bunu genellikle olumsuz sonuçlara yansıtıyor. Hava hakimiyetini biraz daha geliştirdiği zamanlar takımın uzun toplarla yiyeceği atakları kesmekte sorun yaşamaz. Savunma yönünde nerede duracağını tam anlamıyla öğrenememiş. Geriye çıkışlarda hızlı çıkış yapıyor ama olumlu koşulara çeviremiyor. Markajlarını biraz daha geliştirmesi lazım.

 

Orta açma özelliği azımsanmayacak bir oyuncu 5.2 derecede olumlu ortaları bulunuyor. Bu zamana kadar oynadığı tüm maçlar üzerinden incelendiğinde Avrupa oyuncusu kıvamına geliyor. Daha sık orta açma üzerinde çalışmaları devam ediyor. Her maç orta sayısını biraz daha yukarıya çekmekle meşgul ve bunu gerçekten iyi bir durumda yapıyor. Rakip yarı sahasında sıkça topla buluştuğunu ısı haritalarda görebiliriz. 

''5.8 kilit pas, 7.2 orta denemesi, 8.1 hücum katkısı bulunuyor.''

Hücuma çıkarken topun güvenle teslim edileceğini bir oyun yapısına sahip. %79 gibi bir oranla hücum katkısı bulunuyor.  Çizgiye inmeyi fazla yapmaması hücumda olumlu iş yapmadığı anlamına gelmez. Tabi ki çizgiye inmesi gerekiyor fakat önünde oynayan hızlı kanat oyuncuları olduğu zaman onlarla iş birliği yapmasını daha çok seviyor. Çoğu zaman içeriye orta açtığı kadar çizgi dışına şut pozisyonu yaratması da göze çarpıyor. Boşluk bulması yeterli oluyor. 5.8 kilit pas, 7.2 orta denemesi, 8.1 hücum katkısı bulunuyor.

HAZIRLAYAN

 

Hazırlayan:  Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi:  26.12.2019

 Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

Mail: scout@ajansspor.com

 

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Senin için hazırladığımız haberler