Real Madrid'den Ayrılan Asensino, PSG'ye Gitti | Transfer Haberleri

06.07.2023 - 15:39 | Son Güncellenme: 06.07.2023 - 15:53

Son dakika transfer haberleri... Real Madrid ile sözleşmesini tamamlayan Marco Asensino'nun yeni takımı Paris Saint-Germain oldu. İşte tüm detaylar

Real Madrid'den Ayrılan Asensino, PSG'ye Gitti  | Transfer Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Fransa Birinci Futbol Ligi takımlarından Paris Saint-Germain (PSG), transferlerine devam ediyor. Bugün Inter'den Milan Skriniar'ın transferini açıklayan Fransız devi, şimdi de Real Madrid'den ayrılan Marco Asensio ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

3 yıllık anlaşma

İspanyol futbolcunun transferiyle ilgili olarak PSG'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Paris Saint-Germain, Marco Asensio'nun gelişini duyurmaktan mutluluk duyar. İspanyol forvet, Haziran 2026'ya kadar üç sezon için Paris kulübüne katıldı." ifadelerine yer verildi.

Asensino: "Çalışmayı dört gözle bekliyorum"

27 yaşındaki oyuncu Frasız takımına imza attıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu büyük kulübün parçası olmak bir ayrıcalık. Yeni takım arkadaşlarıma katılmayı ve onlarla büyük hedeflere ulaşmak için çalışmayı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Real Madrid'in Arda Güler için ödeyeceği ücret belli oldu!
Habere Git

Asensio'nun performansı

Mallorca altyapısından yetişen Asensio, 2015 yılında Real Madrid'e transfer olmuştu. İspanyol deviyle 286 maça çıkan yıldız futbolcu 61 gol atarken, 29 kez de asist yaptı.

Real Madrid formasıyla tam 17 kupa kazanan Marco Asensio'nun kariyerinde 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve 3 İspanya La Liga şampiyonluğu bulunuyor. 

Marco Asensio'nun kariyeri

Profesyonel kariyerine 2013-2014 sezonunda Mallorca ile başlayan yıldız forvet, burada geçirdiği iki sezonun ardından Real Madrid'in ilgisini çekti ve 3.90 milyon Euro karşılığında transferi gerçekleşti. Ardından 1 sezon Espanyol'a kiralanan Asensio, burada gösterdiği performansın ardından 2015-2016 sezonunda Real Madrid'e dönerek, 7 sezon boyunca takımının vazgeçilmezlerinden biri oldu.

Asensio'nun milli takım performansı

İspanya Milli Takımı'nda ilk maçına 2016 yılında çıkan 27 yaşındaki forvet, 37 defa milli formayı giyerken bu karşılaşmalarda 2 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler