Borussia Dortmund teknik direktörü Marco Rose'dan Beşiktaş'a övgü

Orhan Gülek
15.09.2021 - 21:39 | Son Güncellenme: 15.09.2021 - 22:52

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Borussia Dortmund teknik direktörü Marco Rose, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Borussia Dortmund teknik direktörü Marco Rose'dan Beşiktaş'a övgü

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş'a konuk olan Alman devi Borussia Dortmund, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Maç sonu Borussia Dortmund teknik direktörü Marco Rose, değerlendirmelerde bulundu.

Alman teknik adam Rose, karşılaşma sonrası Beşiktaş'ın seyircilerden oldukça güç aldığını dile getirdi. 

"Böyle bir taraftarı olduğu için burada oynamak zor"

Rose "Çok yoğun bir maçtı. Atmosfer güzeldi. İki takım da çok güzel bir maç sergiledi. İyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş, ilk 25 dakikadaki performansı iyiydi. Gol atana kadar hakimiyet Beşiktaş'taydı. Golü atınca hakimiyeti ele geçirdik. Böyle bir taraftarı olduğu için burada oynamak zor. Beşiktaş'ın seyircilerinden güç aldığını gördük. Beşiktaş çok iyi oynadı. Baskın oynadı biz favoriysek Beşiktaş da grupta iyi yerlere gelebilir." ifaderlerini kullandı.

"Türk futbolunun genç futbolculara ihtiyacı var"

Daha önce Türkiye’de 3 kez oynadığını belirten Rose, "Konya’da oynadım. Türkiye misafirperver. Başakşehir ile oynamıştık. O zamanlar iyiydi. Herhalde şu an sorunları var. Türk Ligi çok iyi futbolculara sahip. Teknik direktörleri de gayet iyi. Bugün Pjanic top koşturan iyi ve tehlikeli bir oyuncu. Türk futbolunun genç futbolculara ihtiyacı var. Bu futbolun kaliteli olmasını sağlar" ifadelerini kullandı.

"Kuntz kendi rüşdünü ispat etmiş biri"

A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için düşünülen Stefan Kuntz hakkında ise Marco Rose, "Kuntz kendi rüşdünü ispat etmiş biri. Birçok şampiyonluk elde etmiş biri. Çok duygusal bir yapısı var. Genç oyuncularla iyi iletişim sağlıyor. Teknik olarak görüşmeler ne aşamada bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler