Marek Hamsik geri dönüyor! Teknik ekibe katılacak...

Özgür Koç
19.02.2024 - 17:25 | Son Güncellenme: 19.02.2024 - 17:56

Profesyonel futbolculuk kariyerini Trabzonspor'da noktalayan Slovak futbolunun efsane ismi Marek Hamsik, teknik ekipte görev almak için geri dönüyor. İşte detaylar...

Marek Hamsik geri dönüyor! Teknik ekibe katılacak...

AJANSSPOR - HABER

Geçtimiğiz sezon 33 sezon sonra Serie A'da şampiyonluk ipini göğüsleyen Napoli'de bu sezon işler istendiği gibi gitmiyor. 24 hafta sonunda 36 puanla 9 sırada yer alan İtalyan ekibinde teknik direktör değişikliği kapıda.  

Sezona Garcia ile başlandı, Mazzarri ile devam edildi

Napoli'de takımı yıllar sonra şampiyonluğa taşıyan Luciano Spalletti'nin takımdan ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Rudi Garcia'nın görevine de 16 maç ardından son verilmişti. İspanyol hocanın yerine ise Walter Mazzarri takımın başına geçmişti.

Yeni hoca Francesco Calzona olacak

Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre; Mavi beyazlılarda Mazzarri'nin görevden alınması artık çok yakın; yeni teknik direktör adayı ise Sarri ve Spalletti’nin ekibinde görev almış ve şu an Slovakya Milli Takımı'nı çalıştıran Francesco Calzona. 55 yaşındaki teknik direktörün avukatları, İtalyan ekibiyle görüşme halinde. Anlaşmanın en kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.

Marek Hamsik'e teklif yapılacak

Francesco Calzona'nın yeni teknik direktörü olması halinde, Napoli İtalyan hocanın teknik ekibine  kulübün efsane ismi Marek Hamsik'i dahil etmek istiyor. İtalyan ekibinin, Calzona ile anlaştıktan sonra futbolu bıraktıktan sonra Slovakya Milli Takım Sorumluğu görevine getirilen Marek Hamsik'e de teknik heyete katılması için teklif de bulunacağı öğrenildi.

Napoli tarihinin en çok forma giyen ismi

Napoli'nin simge isimlerinden olan ve 520 kere forma giyerek kulüp tarihinin en çok forma giyen ismi olan Marek Hamsik, bu kez eski kulübüne antrenör olarak dönecek. 

Tek lig şampiyonluğunu Trabzonspor'da yaşadı

2021-22 sezonun başında Göteborg'dan bedelsiz olarak Trabzonspor'a transfer olan Slovak yıldı, bordo mavili formayla 65 maçta 6 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Hamsik futbolculuk kariyerindeki tek lig şampiyonluğunu da 2021-22 sezonunda bordo mavili forma altında yaşamıştı. Efsane futbolcu Karadeniz ekibinde Türkiye Süper Kupası'nı da kazandı. 

Trabzonspor'un teklifini kabul etmedi

Öte yandan 1 Temmuz 2023'te Trabzonspor formasıyla aktif futbolculuk kariyerini noktalayan Hamsik, kendisine bordo – mavili yönetim tarafından teknik ekipte görev alması için yapılan teklifi kabul etmemişti. 

Senin için hazırladığımız haberler