Trabzonspor'da Marek Hamsik sözünü tuttu dövmeyi yaptırdı

27.05.2022 - 10:04 | Son Güncellenme: 27.05.2022 - 10:20

Trabzonspor sezonu şampiyon olarak tamamlarken, bordo mavili takımın 34 yaşındaki Slovak yıldızı Marek Hamsik verdiği sözün yerine getirdi. Detaylar haberimizde...

Trabzonspor'da Marek Hamsik sözünü tuttu dövmeyi yaptırdı

Trabzonspor'un Slovak orta saha oyuncusu Marek Hamsik'i transfer etmesi dünyada büyük ses getirmişti. Tücrübeli yıldız bordo mavili takımı zirveye taşıyan isimlerden biri olurken, kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı.  

Dövme sözü verdi

Futbolunun yanı sıra kendine has saç stili ve dövmeleriyle bilinen Marek Hamsik, Trabzonspor ile şampiyon oldukları takdirde Trabzon'un plaka numarası olan 61 rakamını dövme olarak yaptıracağını açıklamıştı.    

Dövmeyi yaptırdı, sosyal medyadan paylaştı

34 yaşındaki futbolcu şampiyonluğun kazanılmasının ardından taraftarlara verdiği sözü tuttu. Hamsik dün dövmesini yaptırırken, koluna "61 şampiyon" yazdırdı. Hamsik yeni dövmesini İnstagram hesabından paylaştı. 

İlgini Çekebilir
Eren için takas formülü! İşte önerilecek futbolcular...
Habere Git

Marek Hamsik'in performansı

Bu sezon Trabzonpor formasıyla 32 maçta sahaya çıkan Slovak orta saha, bu karşılaşmalarda iki kez rakip fileleri havalandırdı. Hamsik 4 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.

Marek Hamsik kimdir?

Marek Hamsik, 27 Temmuz 1987'de Slovakya'nın Banska Bystrica şehrinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinde başlayan ve Slovan Bratislava ile yeşil sahalara adım atan Hamsik, 2003 yılında A takıma yükseldi.

Geçirdiği 1 yılın ardından 2004'te İtalyan ekibi Brescia'a 500 bin Euro bedelle transfer olan Slovak orta saha, burada çıktığı 74 maçta 12 gol kaydetti ve 2007'de ülkenin köklü ekiplerinden Napoli'ye imza attı.

Napoli'nin tarihine geçti

Temmuz 2007'de 5.5 milyon Euro bonservisle Napoli'ye imza atan Hamsik, Mavi Beyazlı ekibin tarihine geçen bir isim oldu. Napoli tarihinin en iyi yabancı oyuncuları arasında yer alan Hamsik, İtalya kulübüyle çıktığı 520 karşılaşmada 121 gol ve 111 asistlik performans sergiledi.

Temmuz 2007'de 5.5 milyon Euro bonservisle Napoli'ye imza atan Hamsik, Mavi Beyazlı ekibin tarihine geçen bir isim oldu.

 

Napoli tarihinin en iyi yabancı oyuncuları arasında yer alan Hamsik, İtalya kulübüyle çıktığı 520 karşılaşmada 121 gol ve 111 asistlik performans sergiledi. Napoli'de geçirdiği 12 senenin ardından kariyerin en pahalı transfer ücretiyle, 20 milyon Euro'luk bir bonservis ile 2018-19 sezonunun devre arasında Çin'in DL Yifang kulübüne gitti. 

Çin Ligi'nde forma giydi

Dalian Yifang'da teknik direktör Rafael Benitez ile çalışan Hamsik, İspanyol hocanın ayrılmasının ardından Çin'e veda etti. Napoli forması altında Avrupa futbolunun en önemli orta saha oyuncularından biri haline gelen yıldız isim, Çin'de geçirdiği 2 sezonun ardından İsveç ekiplerinden Göteborg'a katıldı.

Yarım sezonluk Göteborg macerasında 6 maça çıkan ve 1 gol atan 33 yaşındaki orta saha Trabzonspor'a tranfer oldu.

Napoli ile 2 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası kazanan Slovak orta saha, 8 kez ülkesinde yılın futbolcusu seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler