Marek Hamsik'ten Borussia Dortmund itirafı: İmza...

İsa Kethüda
10.12.2021 - 14:17 | Son Güncellenme: 10.12.2021 - 19:09

Trabzonspor haberleri... Süper Lig takımlarından Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Marek Hamsik, hedeflerinden birinin şampiyonluk yaşamak olduğunu söyledi. İşte detaylar.

Marek Hamsik'ten Borussia Dortmund itirafı: İmza...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Trabzonspor'un başarılı Slovak oyuncusu Marek Hamsik, İspanyol basınına açıklamalarda bulundu. Hamsik, bordo-mavili takımda şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi. 

"Napoli'nin hedefi Serie A'yı kazanmak olmalı"

Trabzonspor ve Napoli günleri hakkında konuşan Hamsik, "Napoli'nin bütün maçlarını takip ediyorum. Sansasyonel bir sezon yaşıyorlar, iyi oyuyorlar ve bence hedefleri Serie A'yı kazanmak olmalı. 

Trabzonspor'la şampiyonluk yaşamak istiyor

Napoli'de Scudetto'yu (İtalya Ligi şampiyonluğu) kazanmaya çok yakındım. Şu an herkes bu duyguyu yaşamak istiyor. Şu an Trabzonspor'dayım, hedeflerimden ve hayallerimden biri şampiyonluk yaşamak.

"Borussia Dortmund'a da imza atabilirdim"

Çin'e gitme şansım olmasaydı, tüm kariyerimi Napoli'de geçirirdim çünkü orada çok mutluydum ve harika bir kulüpte oynuyordum. Ben Borussia Dortmund'a da imza atabilirdim. Dortmund benimle iletişime geçti ve sportif direktörle konuştum ama sonunda Napoli ile sözleşme yeniledim. Şimdi Trabzonspor'a odaklanıyorum ve verdiğim kararlarımdan son derece memnunum" dedi. 


Hamsik'in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Trabzonspor'u neden tercih ettin?

"Beni arayan ilk onlardı ve ben doğrudan imzayı attım. Temsilcimle konuştum ve Euro 2020'den sonra bana bir takım bulmasını söyledim. Verdiğim karardan dolayı çok mutluyum."

Trabzon, Napoli'ye çok mu benziyor?

"Evet, taraftarların maçları yaşama coşkusu Napoli'ye çok benziyor. Bunu Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 yendiğimiz maçtan sonra net bir şekilde gördük. Henüz yolun başındayız ama ligi kazanırsak inanılmaz olacak."

"Arkadaşlarım bana Grande diye sesleniyor"

"Evet, takım arkadaşlarım ve taraftarlar bana İtalyanca Grande diye sesleniyor (gülüyor). "

Napoli hayranısın. Maradona'nın ölümünü nasıl yaşadın?

"Çok üzücüydü. Diego şehrin bir parçası ve herkes onu çok özlüyor. Onunla birlikte olma şansım vardı. Konuştuk bana formasını verdi ve de iyi bir ilişkimiz vardı. Maradona'yla ilgili çok güzel anılarım var."

Trabzonspor şu an 12 puan önde ve lider durumda. Bu yıl favoriler mi?

"Çok iyi başladık sezona ve çok büyük bir fırsat var elimizde ancak 15 gün sonra elde ettiğimiz avantaj hiçbir şey ifade etmiyor. Bu yüzden çok çalışmalı ve odaklanmalısın."

İstanbul kulüpleriyle nasıl rekabet edebilirsiniz?

"Biz Avrupa'da oynamıyoruz ve onlar oynuyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa Ligi'nde enerji harcadılar ve bu bizim için iyi. Daha fazla antrenman yapabilir, daha fazla dinlenebilir ve maçlara iyi bir şekilde hazırlanabiliriz."

Neden hep bu saç stiline sahipsin?

"Ben herkese vuran bir tipte oyuncu değilim (gülüyor). Bu benim tarzım ve futbol oynadığımdan beri bu benim saç stilim. Biri Hamsik deyince herkes beni bu stilimden dolayı  tanıyor. Bu benim bir parçam."

İspanya Ligi hakkında

"Fırsatım olmadı İspanya'da oynamak ama Pep Guardiola Barcelona'yı çalıştırırken onun oyun tarzını gerçekten çok beğeniyordum. Sevdiğim bir teknik adam."

Hangi oyuncuları idol alıyorsun?

"Zinedine Zidane ve ülkeme yakınlığı nedeniyle Pavel Nedved'e hayrandım"

Bu sezonki performansı

Öte yandan, bordo-mavi takımla olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam eden 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu sezon forma giydiği 23 maçta 3 gol ve 4 asist kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler