Marek Hamsik: "Umarım Trabzonspor'da şampiyonluk yaşarım"

Eren Tuncay
19.07.2021 - 13:55 | Son Güncellenme: 19.07.2021 - 14:22

Trabzonspor'un yeni transferi Marek Hamsik; Trabzonspor, yeni sezon hedefleri ve şehir hakkında konuştu. Trabzon'da herkesin futbol için yaşadığını söyledi.

Marek Hamsik: "Umarım Trabzonspor'da şampiyonluk yaşarım"

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor'un yeni transferi Marek Hamsik; yeni takımı, hedefleri, Trabzon şehri ve taraftarlar hakkında birçok açıklamada bulundu, değerlendirmeler yaptı.

"Burada futbol için yaşıyorlar"

Trabzonspor'u neden tercih ettiğini açılayan Hamsik, "Buraya geldiğim için, bu kulübün ve taraftarın bir parçası olduğum için mutluyum. Çünkü burada herkes futbol için yaşıyor, futbol için hayatlarını devam ettiriyorlar, hayatlarının bir parçası futbol. Umuyorum biz de Napoli'de olduğu gibi buraya geldiğim ilk andan itibaren takım arkadaşlarımla birlikte alacağımız sonuçlarla umuyorum taraftarlarımızı mutlu ederiz, onlara bu mutluluğu hediye edebiliriz." dedi.

"İşimi en iyi şekilde yapmak istiyorum"

Takımın bir parçası olmak istediğini vurgulayan Slovak futbolcu, "Bizim taraftarların kulübüne ne kadar çılgınca destek verdiğini ve kulübü ne kadar fanatik desteklediğini biliyorum. Zaten asıl hoşuma giden, en beğendiğim yönlerinden bir tanesi bu. Benim bireysel olarak herhangi bir hedefim yok. Ben çünkü kulübün bir parçasıyım, takımın bir parçasıyım, sahada işinin yüzde yüzünü vermeye çalışan, işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir oyuncu olmaya çalışıyorum. Dolayısıyla bireysel hedeflerimden ziyade takım olarak hedefimiz var. Ben sadece saha içinde iyi bir takım arkadaşı olabilmek istiyorum, onlara yardımcı olabilmek istiyorum. Eğer bunun yanında gol atarsam, asist yaparsam tabii ki bu beni mutlu eder. Ama her zaman söylediğim gibi önemli olan takımdır, ve ben de takıma yardımcı olabilmek, takımın başarılar kazanabilmesine yardımcı olabilmek için buradayım." ifadelerini kullandı.

"Fit ve hazır durumdayım"

Oynamak için hazır durumda olduğunu söyleyen Hamsik, "Çin ve İsveç kariyerlerim oldu. Benim de futbol kariyerim için önemli ve büyük kararlardı bunlar ama özellikle İsveç'i değerlendirecek olursanız Avrupa Şampiyonası'na hazır gidebilmek, orada oynayabilmek, orada iyi bir performans gösterebilmek için İsveç'i tercih etmiştim zaten 3 aylık bir süreliğine. Ancak şu an buradayım, fit ve hazır durumdayım, takımıma yardımcı olabilmek için gayet hazır durumdayım. Ve sadece takım için mücadele verebilmeyi hedefliyorum." şeklinde konuştu.

"Gol atmayı seviyorum"

Nasıl bir sistemde oynamak istediğini ve oyun stilini söyleyen yıldız futbolcu, "Benim de aslında fikirlerim var futbol adına, formasyonlar adına. Ancak daha önce önemli olan hocamızın fikirleri, hocamızın bize aktardıkları, hocamızın bizden istedikleri olacak. Tabii ki sizin de bildiğiniz gibi orta saha oyuncusuyum, orta sahada ikili veya üçlü oynayabiliyorum arkadaşlarımla birlikte. Topa dokunmaktan hoşlanan, gol atmaktan, gole katkı sağlamak isteyen bir oyuncuyum. Bunu da kariyerimde bolca yapabildim. Umarım burada hocamızın talimatlarıyla aynı şekilde devam edeceğim." dedi.

"Taraftarımızın kulübe duyduğu aşk beni çekti"

Trabzonspor taraftarları hakkında konuşan Hamsik, "Napoli'de 11 yıl boyunca benzer şeyleri hissettim. Trabzonspor taraftarı da hem duyduklarım hem izlediklerimden dolayı bana aynı şeyi hissettirebildiler. Buraya gelme sebeplerinden bir tanesi de o zaten. Taraftarlarımızın kulübe duyduğu bu aşk, bu tutku, dolayısıyla bunun bir parçası olabilmek, bu aşkın bir parçası olabilmekten dolayı ben de mutluyum." ifadelerini kullandı.

"Bu saç stili bana şans getirdi"

Saç stili hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan Marek Hamsik şunları söyledi: "Şehire baktığınızda sizin saç tarzının aynısına sahip olan, o stili benimseyen, aynı şekilde saçlarını kestiren gençleri gördüğümüzde tabii ki mutlu olursunuz. Ben de aynı şekilde mutlu oluyorum zaten onları görmekten. Bu saç stili bana şans getiren bir saç stili ve dolayısıyla, futbol oynadığım süre boyunca bu saç stilini kullanmaya, bu saç stiliyle sokaklarda olmaya, sahalarda olmaya devam edeceğim. Takım arkadaşlarıma yardımcı olmak için geldim aslında. Uluslararası çapta oynadığım maçları düşündüğümüzde ve tecrübelerimizi düşündüğümüzde ben onlara yardımcı olabilmek, bu tecrübelerimi onlarla paylaşabilmek ve  kariyerlerinde ufak bir dokunuş yapabilmek istiyorum. Futbolcu için çok önemlidir plan yapabilmek, bir futbolcu için maç hazırlığı çok önemlidir... Ben de bu konu da bütün geçmişimle ve tecrübelerimle yardımcı olabilmek için buradayım."

Şampiyonluk sözleri

Napoli'de şampiyonluk yarışı verdiğini ama kazanamadığı hatırlatan Hamsik, "Napoli'de maalesef şampiyonluk duygusunu yaşayamadım, şampiyonluk mücadelesi verdik ama o duygu eksik kaldı. Umuyorum eksik kalan bu şampiyonluk duygusunu Trabzonspor'la beraber yaşayacağım." dedi.

Futbolu Trabzonspor'da bırakır mı?

Şampiyonluk kazanırsa futbolu bırakabileceğini söyleyen Hamsik konuyla ilgili şu sözleri sarf etti: "Gerçekten bu bahsettiğiniz harika olurdu. O duyguyu yaşamak isterim tabii ki ve burada şampiyonluk kazanırsam belki futbolu bile bırakabilirim. Aslında işin şakası bir yana bu başarının bir parçası olabilmek beni de çok mutlu eder, gerçekten fantastik bir duygu olurdu. Ama tabii ki şampiyonluk kazabilmek kolay olmayacak."

Senin için hazırladığımız haberler