Marijan Mrmic'ten özel açıklamalar

12.06.2016 - 04:26 | Son Güncellenme: 12.06.2016 - 04:26

Hırvatistan Milli Takımı teknik heyetinde eski bir dost: Marijan Mrmic...

Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye ile birlikte çok zor bir grupta olduklarını söyleyen Beşiktaş’ın eski kalecisi, “Bu grupta her şey olabilir. Kazananı detaylar belirleyecek” dedi. Mrmic, Türkçe, “Seni seviyorum Beşiktaş” diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaş’ta sadece iki sezon oynamasına rağmen efsane isimlerden biri oldu. Şampiyonluk yaşamamasına rağmen performansı ve karakteriyle siyah-beyazlı taraftarın en sevdiği isimlerden biriydi.

Marijan Mrmic, belki yeni jenerasyon çok fazla tanımıyor olabilir ama 1996-98 yılları arası rakip forvetlerin korkulu rüyasıydı. Bir kere kalesini gole kapadı mı, onu aşmak imkansızdı. Basit kurtarışı yok gibiydi.

Şimdi Hırvatistan Milli Takımı’nda kariyerine devam ediyor. Hem kaleci antrenörü hem de yardımcı antrenör olarak önemli görevler üstleniyor.

Türkçe’yi konuşuyor, anlıyor. Burada bulunma sebebimiz EURO 2016 olsa da, doğal olarak sohbete Beşiktaş’tan başlıyoruz.

“Beşiktaş” dediğimizde gözlerinin içi gülüyor:

“Orada iki sezon oynadım. Hayatımın en güzel günleriydi belki de... Hâlâ bir parçam orada. Tekrar İstanbul’a gelmek, kulübü ziyaret etmek ve bir gün çalışmak isterim. Zaten Rasim Hoca ile halen konuşuyoruz. Aradan 20 yıl geçti. Hâlâ hatırlanmak güzel. 24 saat kulüp için yaşar ve çalışırdık. Müthiş bir tutkuyla Beşiktaş’ta oynuyordum.”

Mrmic, daha önce Hırvat Milli Takımı’nda birlikte çalıştığı Slaven Bilic’in bu sezonki şampiyonlukta payı olduğunu ifade ederek, “Temeli Bilic attı. Zor sezonlar geçirdi. Özellikle geçen sene Avrupa’dan elendikten sonra ligde çok zorlandılar. Bir de bu sezonki kadro daha kaliteliydi. Bilic’in kurduğu takım devam etti ve bu sezon şampiyonluk geldi” ifadesini kullandı.

Terim ile çok farklı

Geçiyoruz bugünkü mücadele ile ilgili görüşlerine...

Ay-yıldızlıların iyi bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Mrmic, özellikle Fatih Terim’in göreve gelmesiyle birlikte çok daha etkili bir takım ortaya çıktığını söyledi.

“Gruptaki ilk maçımız... İyi bir ekip olduğunu biliyoruz. Türkiye, Fatih Terim’den sonra çok daha iyi oynamaya başladı. İki taraf için de zor olacak. Grup çok zor. Bu grupta her şey olabilir. Kazanan ve kaybedeni detaylar belirleyecek” diye konuşan Mrmic, “Biz sizi, siz de bizi tanıyorsunuz. Gizli saklı bir şey yok. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Ne olacağını ilk karşılaşmada göreceğiz” dedi.

Mrmic, röportajı siyah-beyazlı taraftara Türkçe mesaj göndererek, “En Büyük Beşiktaş... Şampiyon Beşiktaş... Seni Seviyorum Beşiktaş” sözleri ile tamamladı.

Sergen bambaşka

Beşiktaş forması giydiği dönemde Sergen Yalçın’ın görevini şimdilerde Oğuzhan üstleniyor. Mrmic’in bu kıyaslama ile ilgili cevabı kısa ve netti: “Sergen bambaşkaydı. O topla istediği her şeyi yapabilirdi.”

Hırvat hocaya, İnönü Stadı’nın artık yerini Vodafone Arena’ya bıraktığını hatırlattığımızda ise, “Stadın aynı yerde olması çok iyi. Yeni stadın görüntülerini gördüm. Etkileyici... İnönü’deki maçları hatırlıyorum. O taraftarın önünde kötü oynama imkanınız yoktu” dedi.

Üç büyükler şaşırttı

Uzmanlık alanı kalecilik olduğu için Mrmic’e Volkan Babacan’ı sorduk. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan bir kalecinin kadroda bulunmamasına şaşıran Hırvatistan Kaleci Antrenörü, “Babacan iyi bir kaleci. Son maçlarını izledim. Performansını gördükten sonra burada olması benim için sürpriz değil... Şaşırdığım ise Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’den kaleci olmaması. Babacan gerçekten iyi kaleci zaten performansıyla bunu gösterdi. Ligi de iyi yerde tamamladılar. Bunda Babacan’nın katkısı büyük” dedi. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler