Mario Götze geri döndü!

21.07.2016 - 14:16 | Son Güncellenme: 21.07.2016 - 15:56

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund, 2013'te Bayern Münih'in transfer ettiği eski oyuncusu Mario Götze'yi yeniden renklerine bağladı.

37 milyon euro karşılığında Bayern Münih'e transfer olan Mario Götze, eski takımına geri döndü. Transfer Borussia Dortmund'un resmi sitesinden duyuruldu.

 
3 yıl aradan sonra eski takımı Borussia Dortmund'a dönen Götze için sarı-siyahlı kulübün 23 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi.
 
Sarı-Siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, Borussia Dortmund'un  altyapısında yetişen Götze'nin, Bayern Münih'te geçirdiği 3 sezonun ardından  evine döndüğü belirtildi.
 
Götze'nin sağlık kontrolünden geçtikten sonra 30 Haziran 2020'ye kadar  sürecek bir sözleşmeye imza atacağı, ağustos ayı başında da antrenmanlara  başlayacağı ifade edildi.
 
Götze, 2013'te Bayern Münih'e transfer olmasının bilinçli bir şekilde  alınmış  bir karar olduğunu belirterek, bugün o dönem verdiği karara farklı bir  gözle baktığını ve aynı kararı şimdi vermeyeceğini söyledi. Borussia Dortmund  taraftarlarını performansıyla etkilemek istediğini vurgulayan 24 yaşındaki  oyuncu, hedefinin en iyi futbolu oynamak olduğunu kaydetti.
 
Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ise bu  transferin herkes için iyi bir çözüm olduğunu ifade ederek, 3 yıl Bayern Münih  forması giyen Mario Götze'ye teşekkür etti.
 
Mario Götze, Bundesliga'da oynadığı 156 maçta 44 gol attı ve 49 asist  yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de, 43 maçta 11 gol ve 15 asist ile oynadı.
 
Brezilya'nın ev sahipliğinde düzlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda  Almanya Milli Takımı ile şampiyon olan Götze, Almanya'nın finalde Arjantin'i   mağlup ettiği maçta karşılaşmanın tek golünü atmıştı. 2010'dan beri Alman Milli  Takımı'nda forma giyen Götze,  56 maçta 17 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler