Mario Lemina'dan önemli açıklamalar! Ayrılık...

02.05.2020 - 10:14 | Son Güncellenme: 02.05.2020 - 10:21

Mario Lemina'dan önemli açıklamalar! Ayrılık...

Galatasaray'a geldikten sonra yavaş yavaş açılan ve en sonunda orta sahanın dinamosu hâline gelen Mario Lemina, Galatasaray'dan ayrılık durumu, Kadıköy'deki galibiyet, Fatih Terim ve Falcao hakkında önemli açıklamalarda ve itiraflarda bulundu.

Hürriyet'e konuşan Mario Lemina'nın açıklamaları şu şekilde:

Taraftarlar seni mücadelen, isteğin, hırsın ile Melo’ya benzetiyor...

Bunu duymak gurur verici. Koşullar ne olursa olsun maksimumu veriyorum. Sahada çok duygusal bir oyuncuyum, bu yüzden iyi olup olmadığımı doğrudan anlayabilirsiniz. Sezonun 2. yarısında, aramızda kolektif bir farkındalık ortaya çıktı ve sahada mükemmel bir uyum yakaladık. Melo ile karşılaştırılmayı sık sık duyuyorum. Melo, kulübün ve taraftarın gönlünde yer etmiş bir oyuncu, onunla karşılaştırılmak gurur verici. Umarım ben de onun gibi yer edebilirim.

Galatasaray’da kalmak istiyor musun?

Bu durum beni gerçekten çok mutlu ediyor. Her gün taraftarlarımızdan güzel mesajlar alıyorum. Ben de onlara karşı büyük bir bağ ve sevgi duyuyorum. Kalmak ister miyim? Bence böyle bir soruyu sormaya gerek yok. İsmimi, bu kulübün tarihine yazdırmayı umuyorum. Evet, kiralık bir oyuncu olarak geldim ama umarım bu şekilde devam etmez.

Kariyerinin en iyi 11’inde Galatasaray’dan Falcao ve Fatih Terim’e yer verdin... İkisi için neler söylersin?

Fatih Hocamız ve Falcao hakkında söylemek istediğim tek şey; sadece kariyerleri nedeniyle büyük saygıyı hak ettikleridir. Ayrıca her ikisi de çok alçak gönüllü insanlar. Muslera sıra dışı bir kaleci. Mükemmel refleksleri olan bir kedi gibi. Onun insan olmadığını düşünüyorum (Gülüyor).

20 yıl sonra kazanılan Fenerbahçe derbisinde sakattın. Maçı nasıl izledin, neler hissettin?

Takım arkadaşlarımın orada tüm yürekleriyle oynadığını izledim. Tüm maçları bu şekilde oynarsak, yenilmesi çok zor bir takım haline geliriz. Maçtan önceki günlerde oynayamayacağımı bildiğim için çok üzgündüm. Ama her mevki için rekabet gücü yüksek bir takımız. Tüm oyuncular önemlidir. Belhanda ve Seri gerçekten çok iyi oynadı. Çok güçlülerdi. Bana göre orta sahada ligde en iyi oyunculara sahibiz. Ben ya da başka biri oynasın, orta sahamız hep çok güçlü Bu da bizim için çok büyük bir avantaj.

Şampiyonluk yarışında en önemli, ciddi rakibiniz kim?

Bu konuda söyleyecek bir şeyim yok. Sürecin nasıl olacağını görmek için bekliyorum. Çok zor olacak. Bana göre kalan maçlarda karşılaşacağımız en zorlu takım Trabzonspor olacaktır.

Kalan 8 maçın seyircisiz oynanması seni ya da bir futbolcuyu nasıl etkiler?

Biz, Beşiktaş’a karşı seyircisiz bir maç oynadık. Taraftarımızı sevindirme ve keyif verme isteği olan duygusal bir oyuncuyum. Boş tribünlere oynamak bende büyük bir şok etkisi yarattı.

Türkiye’de en beğendiğin orta saha oyuncusu?

Orta sahada en iyi oyunculara sahip olduğumuz için takımımdaki tüm orta saha oyuncularını beğeniyorum.

Senin için hazırladığımız haberler