Marius Sumudica: “Takımda bir sıkıntı var henüz onu çözemedim"

22.02.2021 - 21:33 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 22:41

Son dakika haberleri... Süper Lig'de Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü ile berabere kaldı. Peki Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica neler söyledi? İşte detaylar...

Marius Sumudica: “Takımda bir sıkıntı var henüz onu çözemedim"

Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica değerlendirmelerde bulundu.

Marius Sumudica’nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Rumen teknik adam, "İlk önce oyuncularımı tebrik ediyorum. Erzurum'da oynadığımız son maçtan farklı bir karakter koydular ortaya. Özellikle ikinci yarı, fiziksel olarak maçın ikinci yarısını domine ettik. Takımda bir sıkıntı var, henüz onu çözemedim. Fenerbahçe maçında frikikten bir gol yedik. Alanya maçının uzatma dakikasında bir gol yedik. Bugün ilk yarısında. Oyuncularımdan biraz daha fazla sorumluluk almalarını istiyorum. Bugün ilk yarıyı 1-0 önde kapatabilsek galibiyetle ayrılabilirdik. Diğer takımların aldığı sonuçlar beni ilgilendirmiyor. Bugün rakibim Ankaragücü idi. İkili averajda da bir averaj öndeyiz. İkili averaja kalırsak aramızda sekiz puan gibi bir fark olacak. Ankaragücü'nün bizi geçmesinin zor olduğunu düşünüyorum" dedi. 

"Kolay değil, takımın oyun sistemini değiştirdik"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Marius Sumudica, "Bugün buradan mutlu ayrılıyorum çünkü oyuncularım sahada istediğim mücadeleyi gösterdiler. Oynadığımız takım altımızda küme düşme mücadelesi veriyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün özellikle ikinci yarıda iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Kolay değil, takımın oyun sistemini değiştirdik. Yeni sistemi kendilerine anlatmak için yedi gün çalışmamız oldu. Bence bu maçtan sonra Ankaragücü’nün Rize’yi geçmesi biraz zor. Çünkü ilk maçta rakibimizi 5-3’lük bir galibiyet almıştık. Daha sonra burada berabere kaldık. İkili averaja kalsa bile biz üstteyiz aramızda 7 puanlık fark var. Ankaragücü’nün bizi geçmesi zor. 

"Ligin son haftasına kadar mücadele edeceğiz"

Bu maçı unutup evimizde oynayacağımız Sivas maçına iyi hazırlanacağız. Sakatlıkları bulunan Remy ve Boldrin aramıza döndüğünde takımımız daha güçlü olacak. Ligin son haftasına kadar mücadele edeceğiz. Ligin ortasında bir takım alıyoruz benim içinde kolay değil zor. Elimden geleni yapacağım ve yapmaya devam edeceğim. Bugün daha iyi oynadığımıza inanıyorum son Erzurum maçından çok farklı bir takım vardı sahada" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler