Fenerbahçeli eski oyuncu Lazar Markovic'den açıklamalar

Feride Kara
10.12.2022 - 10:27 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 10:59

Spor Toto Süper Lig ekibi Gaziantep FK'nın formasını giyen Fenerbahçeli eski oyuncu Lazar Markovic kariyeri, Aziz Yıldırım, Jorge Jesus hakkında açıklamalar yaptı

Fenerbahçeli eski oyuncu Lazar Markovic'den açıklamalar

Süper Lig ekibi Gaziantep FK 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe forması giyen ve son olarak Partizan'da görev alan Lazar Markovic'ı kadrosuna katmıştı. Markovic kendisiyle ilgili merak edilen konularla ilgili açıklamalar yaptı. 

Hakemlerde insan hata yapabilir

Maçların zaman zaman sonuçlarına etki eden hakemler hakkında konuşan Markovic "Hakemler de insan hata yapabilirler. Saygı duymak gerekir. Kariyerimde hakemleri hiç eleştirmedim. İnsan ve hata yapabilirler onlara saygı duyuyorum." dedi.

Aziz Yıldırım'ı görünce iyi anılar aklıma geliyor

2015 yılında Liverpool'dan kiralık olarak Fenerbahçe kadrosuna katılan Sırp oyuncu Markovic o dönem Fenerbahçe Başkanlığı yapan Aziz Yıldırım için "Fenerbahçe için önemli bir isimdi ve başkandı aynı zamanda gerçek bir spor adamı. Görüşmüyoruz ama onu televizyonlarda gördüğümde sarı lacivertlilerle ilgili iyi anılar aklıma geliyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Hocasıyla kavga etti! Fenerbahçe transferde büyük oynuyor
Habere Git

Jesus baba gibiydi

Fenerbahçe'nin Portekizli Teknik Direktörü Jorge Jesus ile kariyerinin başlarında çalıştığını dile getiren Markovic "Benim için adeta bir baba gibiydi. Nedenini sorarsanız Partizan'dan Benfica'ya gittiğimde henüz 19 yaşındaydım ve kendisi bana bir baba şefkatiyle yardımcı oldu" 

Jesus pozitif anlamda agresif

Jesus'un kendisine bir baba gibi davrandığını ancak aynı zamanda agresif bir hoca olduğunu belirten Markovic "Pozitif anlamda agresif bir yapısı var. Bu durum maça göre değişebilir. Genel anlamda agresif bir yapısı olduğunu söyleyebilirim ancak bu durum alınan sonuçlara göre farklılık gösterebiliyor" dedi. 

Çok fazla yıldız başarıyı getirmedi

2015-2016 sezonunda yolunun kiralık olarak düştüğü Fenerbahçe konusunda ise "İyi ve kaliteli bir takıma sahiptik tabii ki bunlar tek başına yetmiyor. O dönem Liverpool'da kiralıktım ve döndüğümde bile kaliteli bir takımda forma giydiğimin farkındaydım. İyi bir durumdaydık ligde ikinci kupada final görmüştük ancak yıldız oyuncu fazlalığı başarıyı getirmedi belki de. Süper Lig'de yarıştığımız rakibimiz Beşiktaş çok iyi ve kaliteli bir kadroya sahipti" 

Fenerbahçe'de üç gol iki asist

Sırp oyuncu Markovic ilk Türkiye macerasında İstanbul'da yaşamıştı. Liverpool'dan kiralık gelerek 2015-2016 sezonunda formasını giydiği Fenerbahçe'de 21 karşılaşmada 2 gol 3 asistlik bir performans göstermişti. 

Süper Lig'de iki gol iki asist

Bu sezon Gaziantep FK formasını terleten Lazar Markovic Süper Lig'de forma giydiği 12 maçta iki gol ve iki asist yapma başarısı gösterdi. Ziraat Türkiye Kupası'nda bir maçta forma giyen Markovic henüz gol ve asist performansı göstermedi. 

Senin için hazırladığımız haberler