Markovic'ten gençlere mesaj!

10.11.2016 - 12:23 | Son Güncellenme: 10.11.2016 - 12:23

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Nenad Markovic, takımdaki genç oyuncuların ne kadar oynayacaklarının, kendilerine ne kadar katkı vereceklerinin onlara bağlı olduğunu bildirdi.

Markovic, yaptığı yazılı açıklamada, teknik ekip ve oyuncu kadrolarının değiştiği yeni sezonda ellerindeki kadroyla en iyi verimi alıp, sezon sonunda nerede yer alacaklarına bakacaklarını belirtti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa’da oynanan en iyi lig olduğunu bildiren Markovic, şunları kaydetti:

"Ligde olağanüstü antrenörler var, bunlar içinde Türkiye’de yetişmiş isimler de bulunuyor. Örneğin, Ahmet Çakı'nın Alba Berlin'e geçişini ele alalım. Bu sadece Çakı'nın başarısı değil, aynı zamanda onu yetiştiren Türk basketbolunun da başarısı. Benimle Zeljko Obradovic, Velimir Perasovic, Aleksandar Trifunovic, Saso Filipovski gibi eski Yugoslav okulunun temsilcileri de burada. Bunlara Avrupa'nın en iyi koçlarından biri olan David Blatt’i de ekleyince, ortaya basketbol açısından harika bir ortam çıkıyor."

Markovic, bu sezon kadrolarında sadece 13 oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Genç oyuncuların ne kadar oynayacakları, bize ne kadar katkı verecekleri öncelikle onlara bağlı. Yolun devamında onlara kesinlikle ihtiyacımız olacak. Bu sezona kadar, yalnızca Egemen bu seviyede oynama şansı bulabilmişti, diğer üç genç oyuncumuz için bunu söyleyemiyoruz. 92 doğumlu Muhammed Baygül ve 94 doğumlu Erdi Gülaslan da hala genç oyuncular olarak düşünülebilir, onların az çok lig tecrübelerinin olması bizim için bir avantaj olacak." ifadelerini kullandı.

Genç oyuncuların mutlaka şans bulacağını kaydeden Markovic, "Bu şansı kullanmak için ekstra antrenmanlar yapmaları, gelişme niyetlerini göstermeleri ve sabırlı olmaları gerekiyor. Her zaman benim ve ekibimin desteğini hissedeceklerinden emin olabilirler, onlar için en iyi ortamı sağlamak bizim görevimiz. Onların göreviyse belli, çalışmak, çalışmak, çalışmak. Bekledikleri şansı bulduklarında bunu en iyi şekilde değerlendirmeleri ve yeni bir şans için sabırla beklemeleri, oynamadıklarında da çalışma disiplinini kaybetmemeleri şart. Antrenörlerinden ve takımdaki deneyimli oyunculardan yeni şeyler öğrenmek için çaba göstermeliler. Parkede geçirdikleri her dakika onlar için mükemmel bir deneyim fırsatı, bunu anlamalılar." değerlendirmesinde bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler