Marlon Brando kimdir?

05.05.2021 - 00:14 | Son Güncellenme: 05.05.2021 - 00:19

Marlon Brando kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar? Marlon Brando'nun ölüm tarihi ve sebebi de araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Marlon Brando kimdir?

Marlon Brando kimdir, ne zaman öldü? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "#20liyaşlarchallenge" akımına katıldı ve Brando'nun bir fotoğrafını paylaştı. İşte Marlon Brando hayatı hakkında detaylar...

Sosyal medyada  '#20liyaşlarchallenge' akım tüm hızıyla sürüyor. 

Pek çok kişi, 20'li yaşlardaki fotoğralarını sosyal medya hesaplarında paylaşıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da akıma katıldı. Selçuk, kendi fotoğrafı yerine oyuncu Marlon Brando'nun bir fotoğrafını paylaştı ve altına "Taşınırken gençlik fotoğraflarımı kaybetmiştim ama elimde bir tane kalmış" notunu düştü. 

MARLON BRANDO KİMDİR? 

3 Nisan 1924 yılında Omaha, Nebraska'da doğdu. 1935 yılında annesi ile babasının ayrılmasından dolayı annesi ve üç kardeşi ile Santa Ana, Kaliforniya'ya yerleşti. Alman asıllı olan oyuncunun annesi ve kız kardeşi de oyunculuk ile ilgileniyordu. Brando'nun sahneye ilgisi buradan gelmekteydi.

 

1972 yılında "The Godfather" adlı filmde unutulmaz Don Vito Corleone karakterini canlandırdı. İkinci Oscar'ını bu filmdeki oyunculuğu ile aldı. Ancak Amerikan yönetinimin Kızılderililere yaptıklarını protesto etmek amacıyla törene katılmadı ve yerine genç bir Kızılderili kızı gönderdi. 1973 Bernardo Bertolucci'nin "Last Tango in Paris" adlı filminde oynadı. Ardından 1979'da Francis Ford Coppola'nın yönetmenliğini yaptığı "Apocalypse Now" ve 1978'de "Superman" adlı filmlerde rol aldı.

 

Hayatı boyunca ailevi sorunlar yaşadı. Annesi bir alkolikti, kızı 1995'te intihar etti ve oğlu kız kardeşinin sevgilisini öldürmekten cinayetle yargılandı. 1 Temmuz 2004'de Los Angeles'taki bir hastanede akciğer yetmezliğinden öldü.

Senin için hazırladığımız haberler