Marmaris'te ralli heyecanı

20.10.2017 - 11:30 | Son Güncellenme: 20.10.2017 - 11:30

Marmaris hafta sonu ralli heyecanına sahne olacak.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın provası niteliği taşıyan ve Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan Ralli Kupası'nın final yarışı olan Marmaris Rallisi, yarınki yarışlarla start alacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Belediyesi, Marmaris Belediyesi ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenecek organizasyonda, yerli ve yabancı 48 otomobil ve 96 sporcu yarışacak.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) yetkilileri, Türkiye'nin Dünya Ralli Şampiyonası'na (WRC) dahil olması sebebiyle, prova niteliği taşıyan yarış sırasında incelemelerde bulunacak. Organizasyona, FIA tarafından atanan, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gözlemci ve yöneticilerle, WRC fabrika takımlarının mühendis ve yöneticileri de katılacak.

Marmaris Belediyesi tarafından etaplara ücretsiz seyirci transferlerinin yapılacağı organizasyonda yarın, Çetibeli ve Ula bölgesinde yer alan Ayhan Tokyay, Mustafa Koç ve Ali Sipahi etapları geçilecek. 22 Ekim Pazar günü ise Asparan, Hisarönü, Bördübet ve Yeşilbelde mevkisinde yer alan Renç Koçibey, Lemi Tanca, Yusuf Aramacı ve redbull.com etaplarında mücadeleler yapılacak.

Yaklaşık 205 kilometre uzunluğundaki toprak zeminli 13 özel etaptan oluşan rallide ekipler, iki gün boyunca 610 kilometre katederek, pazar günü saat 16.30'da 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda zorlu ralliyi tamamlayacak. Ralli süresince Asparan'daki servis alanında, efsane ralli otomobillerinin bulunduğu Retro Rally sergisi, simülatörler, çocuklar için aktiviteler yer alacak.

Senin için hazırladığımız haberler