"Marsilya taraftarı Gomis'ten çok Vainqueur'u istiyor..."

25.06.2017 - 23:03 | Son Güncellenme: 25.06.2017 - 23:03

"Marsilya taraftarı Gomis'ten çok Vainqueur'u istiyor..."

AJANSSPOR - Galatasaray'ın gündemindeki William Vainqueur ve Imbula isimlerini beIN Sports televizyonuna verdiği röportajda değerlendiren Fransa'nın L'equipe gazetesi muhabiri Mathieu Gregoire, önemli açıklamalarda bulundu.

"Imbula Fransız futbolunun umuduydu..."

“Imbula, Fransız futbolunun gelecek için büyük umuduydu. Marsilya’da Bielsa’yla harika bir sezon geçirdi. Topla birlikte adeta akıyordu. Topu rahatlıkla 30-40 metre sürüp kanat oyuncularına ya da forvete aktarabiliyordu.

"Belçika ve Fransa onun için savaştı..."

"Bir takım için vazgeçilmezdi. Belçika doğumlu olduğu için Fransa Milli Takımı ve Belçika Milli Takımı adeta onun için savaşmıştı. Ama iki sezondur olduğu yerde sayıyor."

"Real Madrid'e gideceğini söyledi ama..."

"Porto’ya gidince takım arkadaşlarına 6 ay sonra Real Madrid’e gideceğini söyledi ama kendisini Stoke City’de buldu. Imbula, çok büyük bir yeteneğe sahip."

"Teknik kapasitesi Essien ve Viera gibi..."

Teknik kapasitesi olarak Essien ve Viera gibi ama mental olarak çok zayıf. Her şeyi kafasına takan, moralini bozan, kendi kabuğuna çekilen bir futbolcu. Büyük bir futbolcuya dönüşmek için büyük bir çocuktan yetişkine dönüşmeli”

"Vainqueur bir asker..."

William Vainqueur da Galatasaray'a transfer olabilir. Imbula'nın tam tersi bir oyuncu. Vainqueur bir asker. Sahada her zaman savaşır. Takım için çok gerekli bir oyuncu.

"Antrenmanlarda bile sert..."

Elinin her zaman taşının altına koyar. Soyunma odası için de gerekli bir oyuncu. Antrenmanlarda bile serttir.

"Marsilya taraftarı Gomis'ten çok onu istiyor..."

Kariyerinin zirvesini 27-28 yaşlarında Marsilya'da geçirdi. Marsilya ligi 5. bitirdiyse bu Vainqueur'un sayesinde. Marsilya taraftarı Vainqueur'u Gomis'ten daha çok takımda tutmak istiyor.

BU HABER AJANSSPOR TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Senin için hazırladığımız haberler