Marsilya'da bardak taştı, yaptırım uygulanacak!

02.02.2021 - 15:38 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 19:14

Fransa Ligi haberleri... Marsilya'da teknik direktör Andre Villas-Boas görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki, Boas yönetime neden tepki gösterdi ve görevi bıraktı? İşte detaylar...

Marsilya'da bardak taştı, yaptırım uygulanacak!

AJANSSPOR-HABER

Fransa Ligi ekiplerinden Marsilya'da flaş bir gelişme yaşandı. Portekizli menajer Andre Villas-Boas görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki, Andre Villas-Boas yönetime neden tepki gösterdi ve istifa etti? Detaylar haberde...

"Transferi istemedim" dedi ve istifa etti

Marsilya Teknik Direktörü Andre Villas-Boas yaptığı açıklamada, "Olivier Ntcham'ın transfer edilmesini ben istemedim. Transferi bu sabah öğrendim. Sonuç olarak istifa ettim. Yönetimin istifamı kabul etmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı. 

Jules Olivier Ntcham hangi takımdan transfer edildi?

Fransız orta saha oyuncusu Jules Olivier Ntcham son olarak İskoç ekibi Celtic'te forma giymiş ve 23 maçta 1 gol kaydetmişti. 25 yaşındaki futbolcu daha önce Genoa, Manchester City, takımlarında oynamıştı.

Bir süredir yönetimle sorunlar yaşıyordu

Bir dönem Jose Mourinho'nun yardımcılığını yapan ve 'Küçük Mourinho' olarak lanse edilen Boas, bir süredir yönetimle problemler yaşıyordu. Hatta Fransız basını, Boas'ın yerine yönetimin teknik direktör arayışında olduğunu yazmıştı. Marsilya, 20 maçta 32 puan topladı ve 9. sırada yer alıyor.

Kulüp doğruladı

Öte yandan Andre Villas-Boas'ın istifası, Marsilya tarafından kabul edildi. Olympique Marsilya'dan bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Olympique Marsilya Kulübü'ne ve onu savunan çalışanlarına ciddi şekilde zarar veren eylem ve tutumların son zamanlarda tekrarlanması nedeniyle bu koruyucu karar kaçınılmaz hale geldi. Bugün bir basın toplantısında, özellikle futboldan sorumlu genel müdür Pablo Longoria hakkında yapılan yorumlar kabul edilemez. Marsilya'nın olağanüstü yatırımı sorgulanamaz ve tam tersine eşi benzeri görülmemiş bir krizin damgasını vurduğu bu kış transfer döneminde herkes tarafından memnuniyetle karşılandı. Disiplin işlemlerinin ardından André Villas-Boas'a olası yaptırımlar uygulanacaktır."

 

Senin için hazırladığımız haberler