Belçika Milli Takımı teknik patronu Roberto Martinez'in Fellaini hakkında düşündükleri...

05.07.2018 - 17:05 | Son Güncellenme: 05.07.2018 - 17:05

Belçika Milli Takım patronu Roberto Martinez Fellainiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Neler söyledi? İşte detaylar...

 

Goal'e konuşan Belçika Teknik Direktörü Roberto Martinez, Marouane Fellaini'nin savaşçı ruhta bir oyuncu olduğunu belirtti.
Manchester United'daki geleceği uzun süre tartışılan, zaman zaman adı Süper Lig büyükleriyle de anılan Marouane Fellaini, geçtiğimiz günlerde İngiliz deviyle kontratını uzattı. Fakat Fellaini, şimdilerde farklı bir görev için Rusya'da ve Dünya Kupası'nı kazanmak isteyen Belçika'nın kadrosundaki parçalardan biri.

Everton ve Manchester United kariyeriyle ünlenen ve yıldızlaşan Fellaini için Belçika Teknik Direktörü Roberto Martinez'den önemli değerlendirmeler geldi.

Goal'e konuşan İspanyol teknik adam, Fellaini'yi her teknik adamın sahip olmak isteyeceği türden bir futbolcu olarak nitelendirdi.

''Bir futbolcu olarak, saha içindeki her eylemi dünyanın sonuymuş gibi görüyor ve bundan dolayı bir savaşçı gibi mücadele ediyor. Fellaini, her teknik adamın kadrosunda görmek isteyeceği türden bir oyuncu''

''O, mücadele etmek için doğmuş bir kazanan''
Fellaini hakkında övgü dolu sözler söyleyen Martinez, ''O, mücadele etmek için doğmuş bir isim, bir kazanan. Hayatın nasıl olması gerektiğini sergilemek için futbolu iyi bir fırsat olarak görüyor. Onun hayatı yorumlama biçimi, oyun karakterinin ta kendisi.'' dedi.

Fellaini'ye yönelik eleştiriler hakkında da konuşan Martinez, oyuncunun teknik kapasitesinin bilinenden çok daha iyi olduğunu belirtti.

''Fellaini'nin teknik özelliklerinin hafife alındığını düşünüyorum. Bence teknik özellikleri ve top kontrolü, insanların düşündüğünden çok daha yüksek bir oyuncu''

Martinez yönetimindeki Belçika Milli Takımı'nda Dünya Kupası'nda şu ana kadar üç maçta süre alan Fellaini, bir de gol attı. Fellaini, 2-0'dan 3-2'ye çevirdikleri Japonya maçında attığı golle takımın tur atlamasında önemli pay sahiplerinden oldu.

GOAL.COM

Senin için hazırladığımız haberler