Arjantin'de Martinez, Dünya Kupası Madalyasını Korumak İçin Köpek Aldı

Orhan Gülek
02.01.2023 - 19:48 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 20:17

Arjantin'in kalecisi Emiliano Martinez, Dünya Kupası madalyasını korumak için 25.000 Euro'ya özel eğitimli bir köpek satın aldı. İşte tüm detaylar

Arjantin'de Martinez, Dünya Kupası Madalyasını Korumak İçin Köpek Aldı

AJANSSPOR - HABER

36 yıl sonra Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazanarak büyük bir başarı yakalayan Emiliano Martinez, kazandığı madalyayı korumak için 25.000 Euro'ya bekçi köpeği satın aldı.

Martinez, madalyasını bekçi köpeğine emanet edecek

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'de kritik kurtarışlarıyla şampiyonlukta büyük pay sahibi olan kalecisi Emiliano Martinez, kazandığı madalyayı bir bekçi köpeğine emanet edecek.

25.000 Euro'ya eğitimli bir köpek satın aldı

İngiliz medyasından Dail Mail'ın haberine göre, Aston Villa'nın kalesinde yer alan 30 yaşındaki isim, 2022 Katar Dünya Kupası galibi madalyasını koruması için 25.000 Euro'ya 30 kilo ağırlığında eğitimli bir köpek satın aldı. 

İlgini Çekebilir
Şampiyon Arjantin Buenos Aires'te! Mahşeri kalabalık...
Habere Git

Tangocular'a verilen dev prim

Arjantin Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nı kazanan futbolcularına kişi başı 1.3 milyon euro prim ödeme yaptı. Ayrıca Tangocular bu primleri dağıtırken, FIFA'dan gelecek parayı da kullanacak. FIFA, şampiyon olan takıma yaklaşık 41 milyon euro para ödülü verdi.

Martinez'in sevinci olay olmuştu

Öte yandan Dünya Kupası şampiyonu Arjantin'in tecrübeli file bekçisi Emiliano Martinez, müsabaka sonrası 'Altın Eldiven' ödülünün sahibi oldu. Ödülünü alan Martinez'in milyonların önünde yaptığı garip hareket sosyal medyada gündem olmuştu. Bunun yanında 30 yaşındaki kaleciye sert eleştiriler geldi.

Mbappe'ye de göndermede bulundu

Ayrıca Arjantin Milli Takım kalecisi Emiliano Martinez, takım otobüsünde eğlendiği sırada Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin fotoğrafının olduğu bir oyuncak bebeği halka gösterdi. Bu olay da sosyal medyada büyük tepki çekti.

Fransa, Emiliano Martinez'i şikayet etti

Yaşanan gelişmeler sonrası Fransa Futbol Federasyonu, Emiliano Martinez'in hareketleri nedeniyle FIFA'ya şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Great'in Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Claudio Tapia'ya Emiliano Martinez'in davranışlarıyla ilgili mektup yazdığı kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler