"Maşa olarak VAR'ı kullanıyorlar"

19.06.2020 - 23:53 | Son Güncellenme: 20.06.2020 - 00:58

"Maşa olarak VAR'ı kullanıyorlar"

Deneyimli spor yorumcusu Erman Toroğlu, Süper Lig’in 28. haftasında karşı karşıya gelen MKE Ankaragücü-İstanbul Başakşehir FK maçını yorumladı.

Erman Toroğlu, A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programında konuştu. İşte detaylar...

İlk yarı değerlendirmesi

Ankaragücü'nün sayılmayan golünde VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu'nun Hüseyin Göçek'i çağırması gerektiğini söyleyen Toroğlu, "Sen o kadar muazzam bir hakemsen, bu maçı sana verselerdi. Çağır Hüseyin Göçek'i, o karar versin pozisyona. Hüseyin Göçek, FIFA hakemi. Sonuçta Ankaragücü-Başakşehir maçı kolay bir maç değil. Biri düşmeye, diğeri şampiyonluğa oynuyor. Bu golün altında Hüseyin Göçek de kalır, VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu da kalır, başka birileri de kalır. Çünkü bu iş, dedikoduya açık bir olay. Bu maç Trabzon için de önemli bir maç. Zaten Trabzonspor, Hüseyin Göçek'den gıcık aldığını açıklamıştı." dedi.

İkinci yarı değerlendirmesi

Geçtiğimiz sezon oynanan Konyaspor-Galatasaray maçında dikkat çeken Toroğlu, "Bazı şeyler tesadüf değil. Maçın hakemi kim biliyor musunuz? Geçen sene meşhur Galatasaray-Konyaspor maçını hatırlarsınız. Orada maç hakemine, VAR hakemi "Hocam pozisyon temiz. Sakın bir şey verme" demişti. O maçtaki hakem kimdi? Hüseyin Göçek. Yusuf Namoğlu, o zaman Göçek'e sezon sonuna kadar maç vermeme kararı almıştı. Bunun üzerine Göksel Gümüşdağ, Ali Koç ve Fikret Orman 'Siz bu hakemlere ceza veremezsiniz, üzerinde baskı kuramazsınız.' dediler ve Hüseyin Göçek'i kurtardılar. İpten aldılar Göçek'i."

"Ofsayt pozisyonunda VAR saatlerce ofsayt pozisyonunu inceliyor ve maçın hakemi orada bekliyor. Sonunda pozisyona VAR karar veriyor. Ya sen maçın hakemi değil misin? Git baksana pozisyona! Maçı Hüseyin Göçek mi idare ediyor? Yoksa VAR mı? VAR'ın şu anki durumu; Arabayı ben kullanıyorum ama benim yanımda oturan adam arabayı nasıl kullanacağıma karışıyor gibi. Neden böyle oluyor biliyor musun? 'Ya golü verirsek, birileri rahatsız olursa?' korkusu var. Trabzonspor daha 2 gün önce bildiri yayınladı. Aptal mı Trabzonspor? Kaç takımı ilgilendiriyor bu maç. Yarın Başakşehir şampiyon olursa, bu maç herkes tarafından konuşulacak. Şu an şampiyonluk yarışında bulunan Trabzonspor, Başakşehir şampiyon olursa konuşacak. Maçın hakemi Göçek, Gümüşdağ'a vefasını ödüyor."

VAR'ı maşa olarak kullanıyorlar!

"Benim FIFA kokartım varsa, pozisyona ben bakarım. Ancak birileri rahatsız olacak diye VAR'a karar aldırıyor. Pozisyonu izlemeye bile gidemiyor. Tezgah var ya. Maşa olarak VAR'ı kullanıyor. VAR, bildiğin orta oyunu oynuyor. Maçta sadece VAR'a gittik olsun diye VAR'a gidiyorlar. Göksel Gümüşdağ geçen sene bu hakemi kurtarmış birisi. Göksel başkan, "Ben geçen sene seni kurtardım, sen beni mi yiyorsun?" demez mi? Kısacası bu adam vefa borcunu ödüyor. Yediler Ankaragücü'nü. Hüseyin Göçek'ten hakem olmayacağını biliyoruz da bu maça Göçek verilir mi? FIFA'dan hangi maçı alabiliyor? Neden vermiyorlar? Çünkü kendisinden hakem olmaz. FIFA, ülkemizde sadece Cüneyt Çakır ve Ali Palabıyık'a maç veriyor, diğer hakemlerimize maç vermiyorlar. İstemiyorlar abi. Göndermeyin bana diyorlar."

"Hakemler yukarıya haber gönderiyor. Araya adam sokuyorlar. 'Bizi bu işten uzaklaştırırsanız, biz bu paraları nerede kazanacağız?' diyorlar. Pozisyon ofsayt olur, VAR müdahale eder anlarım. Ama bir pozisyona bak, pozisyon aktif ya da pasif ofsayt mı? Ona karar ver. Trabzonspor ve düşmeye oynayan takımlar yarın bas bas bağıracak. Haklı değiller mi?"

"Demirören, açıklama yaptırdığı Namoğlu'nu yalnız bıraktı"

Geçtiğimiz sene Yıldırım Demirören ve Yusuf Namoğlu arasında yaşananları açıklayan deneyimli yorumcu, "Dediğim gibi Halis Özkaya ve Hüseyin Göçek'e geçen sene maç verilmeme kararı aldı. Bu kararı Namoğlu ve ekibi açıklamayacaktı. Bu karardan sonra Yıldırım Demirören, Yusuf Namoğlu'nu arıyor. Namoğlu'na, 'Üzerimizde çok baskı var. Yeni bir açıklama yapsana.' diyor. Bu konuşmadan sonra Yusuf Namoğlu çıkıp, açıklama yapıyor. Açıklamayı gören Göksel Gümüşdağ ve ekibi bu açıklama üzerine Namoğlu'na baskı yapıyor. Ortalık yangın yerine dönünde Demirören, açıklama yaptırdığı Namoğlu'nu yalnız bırakıyor. Ben bütün bunları biliyorum. Ben bunları biliyorum, hadi konuşsanıza! Ben konuştukça her şeyi çıkarırım ortaya." dedi.

"Hakemlik camiasında temizlik lazım"

Hakem camiasında temizlik olması gerektiğini söyleyen Toroğlu, "Oğuz Sarvan'ı ve Ünsal'ı içeriye sokmam. Gözlemcilik bile yaptırmam. Burası iş kapısı mı ya? Zekeriya Alp, hakemlik kurumunda görev yapacak kişilerin yaş sınırını düşürmeye çalışıyormuş. Tabii buraları ekmek kapısı, aş kapısı olarak görenler, 'Neden düşürüyorsun? Avrupa'da 70 yaşındaki insanlar bile görev alıyor.' diyorlarmış. Diyecekler tabi. Yeniden Hasan Doğan mı lazım bu hakemlere? Askerde mıntıka temizliği yaparlar ya öyle bir şekilde bir temizlik lazım hakem camiasına. Bir adam kötü hakem olabilir, anlayabiliyorum bunu. Ancak bunlar saf değil. Bir şeyler düşünerek karar veriyorlar ve bu yüzden güvenilir değiller." ifadelerini kullandı.

"Yayıncı kuruluş bir türlü el pozisyonunu ekrana veremedi"

"El pozisyonunda yayıncı kuruluş görüntüyü bir türlü ekrana vermedi. Ekrana verdikleri zaman da pozisyonun yandan görüntüsünü verdiler. Madem bir görüntü yok, bize pozisyonu gösteremiyorsunuz; VAR nasıl karar alıyor? Sizde gizli görüntüler mi var?"

Senin için hazırladığımız haberler