Masa tenisinde rakipler belli oldu!

20.07.2017 - 15:02 | Son Güncellenme: 20.07.2017 - 15:02

Masa tenisinde, 2017-2018 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele edecek Türk takımlarının rakipleri belli oldu.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonundan yapılan açıklamada, kupalarda Türkiye'yi 7 takımın temsil edeceği bildirildi.

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek geçen yılın ETTU Kadınlar Kupası şampiyonu Bursa Büyükşehir Belediyespor, B Grubu'nda İspanya'nın UCAM Cartegena ve Avusturya'nın Linz AG Froschberg takımlarıyla eşleşti. Türk takımı ilk maçını 29 Eylül'de Bursa'da Avusturya ekibi ile oynayacak.

Şampiyonlar Ligi'ndeki 4 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek.

- ETTU Kadınlar Kupası

ETTU Kadınlar Kupası'nda mücadele edecek Kocasinan Belediyespor ve Bursaspor, 1. turda aynı grupta yer alacak.

Türk takımları 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İspanya'da C Grubu'nda Belçika temsilcisi TT Vedrinamur, ev sahibi ülkeden Hotel Patria Chica Museo Priego ve Tecnigen Linares ile karşılaşacak. Grupta ilk iki sırayı alacak takımlar 2. tura yükselecek

ETTU Kadınlar Kupası'nda geçen sezon final oynayan TİGEM Spor, bu sezon da aynı kupaya seribaşı olarak 3. turdan katılacak. Rakipleri henüz belirlenmeyen başkent ekibi, seribaşı olması nedeniyle ilk maçını 24 Kasım'da oynayacak.

- ETTU Erkekler Kupası

ETTU Erkekler Kupası'nda Türkiye'yi Beşiktaş, Türk Telekom ve Sarkuysan temsil edecek.

Kupaya seribaşı olarak katılacak Beşiktaş, 2. turdan itibaren müsabakalarda yer alacak. Siyah-beyazlılar, 27-29 Ekim tarihlerinde İspanya'da yapılacak 2. tur C Grubu maçlarında ev sahibi ülkeden Arteal Tenis De Mesa ve ilk turdan gelecek 2 takımla mücadele edecek.

Bu kupadaki diğer Türk temsilcileri Türk Telekom ve Sarkuysan ise kura çekimi sonrasında aynı grupta yer aldı. Türk ekipleri, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Slovakya'da düzenlenecek A Grubu müsabakalarında ev sahibi ülkeden SK Vydrany, Ukrayna'dan Fortune Kiev ve Portekiz'den de Clube De Sportivo Sao Poqu takımlarıyla karşılaşacak. Grubun ilk 2 sırasında yer alacak takımlar 2. tura çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler