Masadaki Tanık Anlattı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ölmeseydi 400 Öğrenci...

İsa Kethüda
28.01.2022 - 11:52 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 12:01

Eski Beşiktaş yöneticisi Serkan Yazıcıoğlu, öldürülen Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölmeseydi neler yapacağını anlattı. Görgü tanığı, son buluşmada neler konuşulduğunu gazeteci İsmail Saymaz'a anlattı.

Masadaki Tanık Anlattı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ölmeseydi 400 Öğrenci...

AJANSSPOR-HABER

Önceki gece Yeşilköy'deki balıkçı restonanında öldürülen eski Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcoğlu'nun nasıl kurşunlandığını onunla yemek masasında olan kişi anlattı. Beşiktaş'ın bir başka eski yöneticisi Serkan Yazıcıoğlu, olay anında neler yaşandığını Halk TV yazarı gazeteci İsmail Saymaz'a anlattı.

Ben masanın altına girdim

Yazıcıoğlu, silahların patlamasıyla kendisinin masanın altına girerek saklandığını belirterek olay anını şöyle dile getirdi: "İki genç adam masaya bodoslama geldi. Oturup konuşmak istediler. Şafak, tanıyordu. 'Karşıya oturun, 5 dakika bekleyin, geliyorum' dedi. 'Tanıdık' dedi. Şafak gitti. 5 dakika oturdular. Bir el hareketi gördüm. Biri elini Şafak'ın omzuna doğru kaldırdı. Şafak'ın şoförü ayağa kalktı, 'Ne oluyor?' deyince şoföre ateş ettiler. Dizinden vurdular. Sonra Şafak'a sıktılar. Yanda masada biri, 'Yat abi yere' dedi. Ben masanın altına girdim. İlk mermiyle son mermi arasında geçen zaman 10 saniyedir, bana bir ömür gibi geldi."

Olay yerinde değil, hastanede öldü

Mahmutyazıcıoğlu'nun olay yerinde ölmediğini kaydeden Yazıcıoğlu, saldırganların olay mahallinden kaçıp kaçmadıklarını hatırlamadığını söyledi: "30 saniye sonra ben çıktım, yoktu kimse. Ambulans çağırdık. Şoktayız. Ellerim titriyordu. Şafak kendindeydi bir ara. Hastaneye getirdiğimizde öldüğünü söylediler."

Fikret Orman da geldi

Saldırı öncesi masada Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun herhangi  bir sorundan söz etmediğini belirten Serkan Yazıcıoğlu, masada neler konuşulduğunu da şöyle anlattı: "İyiydi morali. Mutluydu. Gülüyorduk. Mevzumuz da ne? Ben Sarıyer'de okul açıyorum. Altıncıyı yapıyorum, devlete bağışlıyorum. Onu konuşuyoruz. Bu ya, hayır işleri. Başkanımız (Orman'ı kastediyor) Amerika'ya gidecek. 'Çocuklar sizi bir göreyim' dedi. Ondan buluştuk."

Okula yardım yapacaktı

Silahlı saldırı gerçekleştiğinde eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın masada olmadığını belirten Yazıcıoğlu, "Ben de kalkıyordum. Şafak, 'Otur' dedi. Tweetlerini görüyordunuz. 'Boşver, yazma, bize ne.' dedim. 'Senin dediğini yapacağım, söz' dedi. 

İlgini Çekebilir
Mahmutyazıcıoğlu 65 bin lira için öldürüldü! Katilin kimliği belli oldu, Drej Ali'den açıklama geldi
Habere Git

Bir okuldan yazmışlar, 400 öğrencisi varmış, bir şeyler lazımmış. 'Onlara yardım edeceğim' dedi. Kolilerin fotoğrafını gösterdi. Üzerinde 'Şafak' yazan. Yardım paketi. 'Sen yapıyorsun, ben de yapacağım' dedi."

Senin için hazırladığımız haberler