Galatasaray'da Mata İle Kerem Aktürkoğlu, Hatayspor Maçı Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
13.01.2023 - 22:32 | Son Güncellenme: 13.01.2023 - 22:44

Süper Lig'de sezonun ilk yarısının son maçında Hatayspor'u 4-0 mağlup eden Galatasaray'da Juan Mata ile Kerem Aktürkoğlu, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray'da Mata İle Kerem Aktürkoğlu, Hatayspor Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray ile Hatayspor karşı karşıya geldi. Kritik mücadelede ev sahibi Galatasaray rakibini 4-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Sarı Kırmızılılar, Kerem Aktürkoğlu ve Juan Mata (2) ve Bafetimbi Gomis'in golleriyle sonuca gitti. Karşılaşma sonrası Galatasaray'da Juan Mata ile Kerem Aktürkoğlu açıklamalarda bulundu.

Mata: "Evimizdeki ilk golümdü"

Maçta 2 gol atarak adeta yıldızlaşan Mata, "Sonuçtan çok mutluyuz. Geçen hafta da galip çıkmıştık. Bugün de önemli bir maça çıktık. Gol attığım için ekstra mutluyum. Evimizdeki ilk golümdü. Bu sayede taraftarla daha yakınlaştık. Çok büyük bir kulüpteyim. Bu statta da büyük bir atmosfer var. İyi sonuçlar çıkarıyoruz. Sezon sonuna kadar da devam etmek istiyoruz. Taraftarın da bana ilgisi beni mutlu ediyor. Türkçe çalışması çok iyi geçiyor. Bana çok iyi yardımcı olan arkadaşım var ama zor bir dil tabii ki." dedi.

Kerem Aktürkoğlu: "Rahat bir galibiyet aldık"

Karşılaşmada ilk gol perdesini açan Kerem Aktürkoğlu ise maç sonu şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta derbi galibiyeti aldık. Bugün de rahat bir galibiyet aldık. Maç maç bakıyoruz. Önümüzde şimdi kupa maçımız var. Böyle bakınca performansımız artıyor. Umarız böyle galibiyet serileri devam eder ve şampiyonluğu alırız."

İlgini Çekebilir
İlk perdede şampiyon Cimbom
Habere Git

"Icardi çok büyük bir dünya yıldızı"

Takım arkadaşı Icardi'ye ayrı bir parantez açan Aktürkoğlu, "Icardi çok büyük bir dünya yıldızı. Herkese bir şey öğretmek istiyor. Onunla oynayınca rahat ediyorum. Onun da kafa topu sonucunda top benim önüme düştü. Golü attım, ona teşekkür ettim. Taraftarımız çok iyi bir atmosfer sergiledi. Bize destek oldular. Tribünler tıklım tıklımdı. onlar bizimle olunca daha farklı oynuyoruz." dedi.

Juan Mata 3. kez ağları sarstı

Galatasaray'ın İspanyol futbolcusu Juan Mata, Hatayaspor karşısında attığı 2 golle bu sezon ligdeki gol sayını 3'e çıkardı.

Mata 100. farklı futbolcu oldu

34 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını da 3'e çıkardı. İspanyol futbolcu ayrıca Nef Stadyumu'nda sarı-kırmızılı formayla gol atan 100. farklı futbolcu oldu.

Orta sahada Dries Mertens'in yokluğunda oynayan Juan Mata, ligde 8 maç sonra 11'de görev aldı. Mata 70. dakikada yerini Yunus Akgün'e bıraktı.

Kerem Aktürkoğlu, Ahmet Çalık'ı andı

Kerem Aktürkoğlu ise, Hatayspor maçında attığı golle bu sezon ligdeki 7. golünü kaydetti.  Kerem Aktürkoğlu golden sonra vefatının 1. yıl dönümünde Ahmet Çalık'ı anmak için onun formasını tribünlere gösterdi. 

Başarılı futbolcunun Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 golü bulunuyor. Karşılaşmaya 11'de başlayan Kerem Aktürkoğlu, 70. dakikada yerini Gomis'e bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler