Altay'dan Ayrılan Mateusz Lis, Southampton'a Transfer Oldu

İsa Kethüda
04.06.2022 - 18:15 | Son Güncellenme: 04.06.2022 - 18:20

Transfer haberleri... Süper Lig'e veda eden Altay'da forma giyen ve alacakları ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini fesheden Mateusz Lis, Southampton ile anlaştı.

Altay'dan Ayrılan Mateusz Lis, Southampton'a Transfer Oldu

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Süper Lig'e veda eden Altay'da forma giyen ve sözleşmesini tek taraflı feshederek takımdan ayrılan Mateusz Lis, İngiltere Premier Lig yolcusu...

Mateusz Lis, Southampton ile anlaştı

Meczyki YouTube kanalında açıklamalarda bulunan Polonyalı gazeteci Tomas Wlodarczyk, alacaklarını ödenmediği gerekçesiyle Altay'dan ayrılan Mateusz Lis'in Southampton ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Sağlık kontrolünden geçti

Haberde, Polonyalı kalecinin İngiltere'ye gittiği ve Southampton için sağlık kontrolünden geçtiği belirtildi.

Fransa'ya kiralanacak

Wlodarczyk, "Mateusz Lis İngiltere'de ve Southampton'da tıbbi testlerden geçiyor. İngiliz kulübünde bir veya iki numaralı pozisyon için rekabet etmeyecek. Plan, doğrudan Fransa'ya, muhtemelen Le Havre veya Ligue 2'ye kiralanmadı" dedi.

Sözleşme 5 yıllık

Sağlık kontrolünden geçen 25 yaşındaki kalecinin İngiliz kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Altay performansı

Öte yandan, İzmir ekibiyle 30 maçta sahaya çıkan başarılı kaleci, kalesinde 50 gol görmüştü.

Lis, Altay'dan neden ayrıldı?

Altay'da sezon başında transfer edilen Polonyalı kaleci Mateusz Lis, Türkiye'den ayrılarak ülkesine dönmüştü. Siyah-beyazlılar, 25 yaşındaki kaleci için kamuoyunda yer alan haberler üzerine açıklama yapmıştı. Mateusz Lis'in 1 Nisan 2022 tarihinde 175 bin Euro ödenmesi talebiyle ihtarname gönderdiğini hatırlatan siyah-beyazlı kulüp, Sportif Direktör Tuna Üzümcü ve Genel Müdür Atakan Atalay'ın Mateusz Lis'e ödeme planı sunarak ilk etapta 75 bin Euro ödendiğini belirtti. İzmir temsilcisi, kalan 100 bin Euro'yu da 10 Mayıs 2022 tarihinde ödenmesi için Polonyalı kaleciyle anlaşma yapıldığını ve Lis'in sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmeyeceğine dair söz verdiğini duyurdu.

İlgini Çekebilir
Koç: Futbolda FETÖ var! Yeni TFF Başkanı adayı çıkması şart
Habere Git

"Lis, sözleşmesini tek taraflı feshederek sözünü tutmamıştır"

Lis'in Polonya'daki menajerinin kulüp tarafından düzenlenen anlaşma evrakının imzalamasını engelleyerek futbolcuyu fesih yapmaya zorladığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti:


"Bu gelişmeler sonrasında Mateusz Lis'in taraftarımıza olan bağlılığı ve takıma göstermiş olduğu aidiyetine bakılarak, derhal fesih yapmaması için verdiği söze güvenerek 10 Mayıs 2022 tarihine kadar 100 bin Euro ödenecek şekilde anlaşılmıştır. Fakat 30 Nisan2022 tarihinde oynadığımız ve galibiyetimizle sonuçlanan Hatayspor - Altay müsabakası sonrası izin gününde kulübümüz ile herhangi bir temas kurmadan ülkemizi terk etmiştir. Oyuncu ve menajeri ile kalan alacağının tamamının ödenmesi ve önümüzdeki yıl alacak olduğu rakamın da revize edilerek sözleşmenin tadili için kulübümüzün menfaati doğrultusunda, oyuncuyu kaybetmemek adına, kulübümüzün profesyonel yöneticileri ve Av. Çağdaş Karabaş tarafından yapılan temaslardaki tüm iyi niyetli tekliflerimize rağmen Mateusz Lis ile menajeri olumsuz yanıt vererek sözleşmeyi tek taraflı sonlandırmayı tercih etmiş ve sözünü tutmamıştır."

Senin için hazırladığımız haberler