Maurizio Gherardini'den flaş cevap! Bobby Dixon ayrılacak mı? Igor Kokoskov...

24.08.2021 - 21:53 | Son Güncellenme: 24.08.2021 - 22:06

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Bobby Dixon'un durumunu; Igor Kokoskov'un ayrılığını ve Sasha Djordjevic'in geliş sürecini anlattı. İşte detaylar...

Maurizio Gherardini'den flaş cevap! Bobby Dixon ayrılacak mı? Igor Kokoskov...

AJANSSPOR - HABER

 

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın Genel Menajeri Maurizio Gherardini, yardımcısı Derya Yannier'le beraber Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü arasında gerçekleştirilen iş birliği anlaşmasında konuştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gherardini, Bobby Dixon'un (Ali Muhammed) durumunu; Igor Kokoskov'un ayrılığını, takımın Sasha Djordjevic kararını ve transfer sürecini yorumladı. İşte, Gherardi'nin açıklamaları...

"Saygı duyduğumuz bir sporcu..."

İç ve dış transferde çalışmaların sürdüğünü belirten Gherardini, Bobby Dixon (Ali Muhammed) hakkında: "Devam eden bazı süreçler var, sonuçlanmadı henüz. Olur da eğer Ali Muhammed ile devam etmezsek tabii ki ona bir veda töreni yapılacak. Bizim için çok önemli ve çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz bir sporcu. Bize çok şey verdi, biz de ona elimizden gelen her şeyi vermek isteriz" diye konuştu.

Kokoskov'un ayrılığı...

Zeljko Obradovic yerine Fenerbahçe Beko Başantrenörlüğü görevine getirildikten sadece 1 sezon sonra takıma veda eden Igor Kokoskov, NBA'den Dallas Mavericks'le anlaşmıştı. Maurizio Gherardini, bu süreci: "Hikayenin aslında başlangıcında ve gelişiminde çok büyük bir sır yok. Çünkü çok açık yaşandı her şey. Bizim için en büyük sorun geç yaşanmasıydı. Haziran ayının sonunda böyle bir şey olmuş olsaydı oturulur, konuşulurdu; umutsuzluklar, huzursuzluklar ve bir çözüm aranabilirdi" şeklinde yorumladı. 

Fenerbahçe neden Djordjevic'i tercih etti?

Igor Kokoskov'un NBA'ye gitmesinden sonra takımın başına bir başka Sırp, Sasha Djordjevic getirildi. Gherardini, bu karara ilişkin: "Djordjevic’i yaklaşık 30 yıldır tanıyorum ama hep hayran olarak izlediğim birisiydi, hiçbir zaman çalışma fırsatım ya da çalışmak için düşündüğüm birisi olmamıştı. Bütün bu değerlendirmeler içerisinde her şeye baktık. Aynı zamanda bizim mevcuttaki oyuncularımızla da çalışmışlığı vardı, o da bir avantajdı. Başka iyi opsiyonlar da vardı. O yüzden onu tercih ettik" dedi.

Transferler devam ediyor mu?

Takıma yeni transfer yapılıp yapılmayacağını cevaplayan İtalyan menajer: "Şu an süreç devam ediyor. Mevcut kadromuz iyi mücadele edebilecek ve daha da güçlü bir kadro olduğuna inanıyoruz ama tabii ki izlememiz gereken şeyler var" ifadelerini kullandı. 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler