Mavi Hat

16.09.2015 - 11:42 | Son Güncellenme: 16.09.2015 - 11:42

Ligde tam bir Mavi Şimşek dalgası esiyor. İçeride iki maçını firesiz geçen, sadece 3 gol atan takım, iki Karadeniz seferinden 7 golle 4 puan çıkarmayı başardı.

Ligde tam bir Mavi Şimşek dalgası esiyor. İçeride iki maçını firesiz geçen, sadece 3 gol atan takım, iki Karadeniz seferinden 7 golle 4 puan çıkarmayı başardı. Golcü ismi Pote'nin 3 gol atıp yıldızlaştığı maçta, bu maça kadar gol yemeyen, aynı puanla maça çıkan rakibini 4 golle dağıttı. Ligin başat takımlarından, Göztepe evinde Giresunspor'a yenilip haftanın en sürpriz sonucunu alırken, Balıkesirspor deplasmanda Elazığspor'a 2-1 kaybetti. Bir başka iddialı takım, Kardemir Karabükspor evinde Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı. Kurduğu kadro ile aldığı sonuçlar birbirini tutmayan Karşıyaka ise 90 4'te gelen penaltı golü ile 1 puana sevindi. Boluspor ise Altınordu'dan sonra diğer İzmir takımı Karşıyaka'ya da 90 'larda puan kaybetmiş, 3 puandan olmuş oldu. Zirve takipçisi Samsunspor ise Şanlıurfaspor'u iki golle geçip Demirspor'un ardından 8 puanla ikinci sırada yer aldı.

LİGDE 4. HAFTA
Milli aradan sonra oynanan 4. hafta maçlarında ev sahipleri kazandı diyebiliriz. 4 ev sahibi takımın kazandığı haftada 4 maçta da 2 gollü galibiyetleri gördük. Ligde bu hafta 3 berabere biten maç oldu. Deplasmanda galip gelen iki takım var: Adana Demirspor ve Giresunspor. Mehmet Çakır (Samsunspor), Barış Örücü (Alanyaspor) adına nefis goller vardı ama haftanın en güzel golünü Boluspor'lu Andaç kaydetti. Ligin ilk 4 haftasının en ilginç detayı nedir diyorsanız, üstteki ilk 3 takımın namağlup olması, sondaki son 3 takımın da hiç galip gelmemiş olması derim. Ligde toplam gol sayısı 76. Bu da hafta başına 19, maç başına da 2.1 gol demek.

PUAN SİLME CEZASI(!)
Geçen yıl da puanı silinip sahada varlığını hissettiren Samsunspor ile puanı silinip demoralize olan bir Denizlispor haftası yaşadık. Samsunspor belli ki bu durumu yine lehine dönüştürmek, saha dışı olaylara kafasını takmak istemiyor. Şanlıurfaspor  önünde tempolu, istekli ve hep golü düşünen bir Samsunspor seyrettik. Diğer takım Denizlispor'da ise, istiyoruz, niye olmuyor havası vardı. İlk 15 dakikada net iki golü atamadılar ve sonrasında iki gol gördüler kalelerinde. Adanaspor bu maçta hem ilk gollerini, hem de ilk 3 puanını aldı.

YEPYENİ MALATYASPOR!
Belki 1 puan aldı, belki çok defans yapıyor diyecekler ama Gaziantep BŞB ve Karabük deplasmanlarından açık oynayarak aynı puan ya da puanları alabilir miydi? Yücel Hoca haddini bilerek oynatıyor. Savruk bir takım değil. Her hafta üzerine koyarak gittikleri malum.

ÇAĞLAR SOYÜNCÜ!
Fizik, sahada özgüven, hırs, defansif yönü kadar ofansif özellik. Tüm bu aradıklarınız Altınordu'nun bu yıl vizyona sürdüğü "Nöbetçi golcü (!)"de fazlasıyla var. Gaziantep BB deplasmanında, tam mağlup oldu derken golü attı ve iki deplasmanda iki puan kazandırdı takımına. Ligde atılan iki golde genç oyuncuya ait. Fatih Terim'e duyurulur.

4. Hafta Panoraması 

Haftanın Takımı: 

Kaleci: Ertaç Özbir (Yeni Malatyaspor) Sağ Bek: Rızvan Şahin (Giresunspor) Sol Bek: Canberk Dilaver (Adanaspor) Stoperler: Çağlar Söyüncü (Altınordu) Fatih Kılıçkaya (Samsunspor) Orta Saha: Attamah (Adana Demirspor) Rennan (Adanaspor) Sağ Açık: Barış Örücü (Alanyaspor) Sol Açık: Burak Çalık (Adana Demirspor) Forvet: Pote (Adana Demirspor) Serdar Özbayraktar (Elazığspor)

4-4-2

Haftanın Hakemi: 

Samsunspor- Şanlıurfaspor/ Sarper Barış Saka

Haftanın Golü: 

Andaç(Boluspor)

Haftanın Takımı :

Adana Demirspor

Haftanın Futbolcusu:

Pote  (Adana Demirspor) / Barış Örücü(Alanyaspor)

Haftanın Teknik Direktörü :

Bayram Bektaş/ Elazığspor 

Haftanın Kareası :

Pote (Adana Demirspor)

Serdar Özbayraktar (Elazığspor)

Barış Örücü (Alanyaspor)

Çağlar Soyüncü (Altınordu)

Senin için hazırladığımız haberler