Chelsea'nin Yeni Teknik Direktörü Mauricio Pochettino Oldu! Resmi Açıklama

Orhan Gülek
29.05.2023 - 15:28 | Son Güncellenme: 29.05.2023 - 15:35

Sezon boyunca üç teknik adam değiştiren ve ligi Frank Lampard yönetiminde tamamlayan Chelsea'nin yeni çalıştırıcısı resmen açıklandı. İşte detaylar...

Chelsea'nin Yeni Teknik Direktörü Mauricio Pochettino Oldu! Resmi Açıklama

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, teknik direktörlük görevine Mauricio Pochettino'nun getirildiğini resmen açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre; Arjantinli teknik adamla 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Maviler, Arjantin'li teknik adama emanet!

Maviler ilk olarak resmi Twitter hesabından Arjantin bayrağı paylaştı. Binlerce alan bu ilk etkileşimin ardından Mauricio Pochettino'nun bir resmi ile; Chelsea Futbol Kulübü, Mauricio Pochettino'yu kulübün yeni baş antrenörü olarak duyurmaktan mutluluk duyar." ifadeleri kullanıldı.

Chelsea, Tuchel ile başlamıştı

Sezon boyunca üç teknik adam değiştiren ve ligi Frank Lampard yönetiminde tamamlayan Chelsea, ilk olarak Thomas Tuchel yönetiminde başlamıştı.  Kötü sonuçların ardından Alman teknik adamla yollarını ayıran Chelsea, takımı Graham Potter'a emanet etti.

İlgini Çekebilir
Şampiyon, Chelsea'yi tek golle geçti
Habere Git

Son olarak Frank Lampard başa geçti

Brighton'da gösterdiği performansla dikkatleri çeken İngiliz çalıştırıcı ilk haftalarda iyi sonuçlar alsa da sezonun ilerleyen dönemlerinde büyük bir düşüş yaşadı. Potter ile de yollarını ayıran Maviler sezon sonunda kadar efsane futbolcusu ve eski teknik direktörü Frank Lampard'ı göreve getirmişti.

2022/2023 sezonunu Lamdard yönetiminde tamamlayan Chelsea yeni teknik direktörünü buldu.

Mauricio Pochettino'nun kariyeri

Yapılan açıklamaya göre Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino, artık resmi olarak Chelsea'nin menajeri oldu.

51 yaşındaki Arjantinli çalıştırıcı daha önce sırasıyla Espanyol, Southampton, Tottenham ve Paris Saint-Germain'i çalıştırdı.

Deneyimli teknik adam PSG ile Fransa Lig Şampiyonluğu, Fransa Kupası Şampiyonluğu, Fransa Süper Kupası Şampiyonluğu kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler