Max Kruse-Fenerbahçe gerçekleri! Dava sonuçlandı mı?

16.12.2020 - 17:52 | Son Güncellenme: 16.12.2020 - 17:57

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Alman Kicker dergisi, ödemeleri yapılmadığı gerekçesiyle Fenerbahçe'den ayrılan Max Kruse'nin sarı lacivertlilere açtığı davayı kazandığını iddia etti. Ancak Fenerbahçe tarafı, şu an için kendilerine ulaşan bir karar olmadığını bildirdi. Max Kruse, Fenerbahçe'den para alacak mı? İşte detaylar...

Max Kruse-Fenerbahçe gerçekleri! Dava sonuçlandı mı?

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe pandemi döneminde ekonomik olarak etkilenen kulüplerin başında geliyor. Sarı lacivertlilerde geçen sezon forma giyen Max Kruse alacaklarının ödenmediği gerekçesi ile sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Konu FIFA’ya taşınırken Kruse 7.5 milyon Euro’luk Fenerbahçe ise 18 milyon Euro’luk dava açtı. Sarı lacivertliler 5-6 sayfalık dosyayı FIFA’ya gönderirken en büyük kozlarından biri de dünya futbolunun patronunun pandemi döneminde kulüplerin yanında olmasıydı.

Alman basınından Kicker şok bir iddiada bulundu. Fenerbahçe’nin Kruse’ye açtığı davayı kaybettiğini ve kulübün oyuncuya 7.5 milyon Euro ödemek zorunda olduğunu belirtti. Haberde ayrıca Fenerbahçe’nin karara itiraz hakkının bulunduğunu ve bunun kullanılacağı da dile getirildi.

Dava ne zaman sonuçlanacak?

Ajansspor olarak Fenerbahçe kaynaklarından aldığımız bilgilere göre sarı lacivertli kulübe FIFA’dan ulaşan bir dava sonucu bulunmuyor. İki taraf arasındaki davanın en geç Şubat ayında sonuçlandırılması bekleniyor.

Ali Koç 'Kumar oynadı' demişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Temmuz ayında yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısında Kruse davası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Max Kruse’ye gelince, o mahkemede bir konu. Fazla konuşmayacağım. Gönlü burada değildi. Alman’ın en değişiğini seçmişiz. Bunun hesabı sorulacak. Pandemi dönemi hariç hiçbir şekilde borcumuz yoktu. Kendi danışmanlarının telkinine rağmen kumar oynadı, ben pokerciyim dedi” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe'de 7 gol 7 asist

Max Kruse, Fenerbahçe’de Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçları olmak üzere toplam 23 maçta 1873 dakika süre aldı ve 7 gol 7 asistlik performans ortaya koydu. Fenerbahçe ile sözleşmesini tek taraflı feshettikten sonra Kruse Union Berlin ile sözleşme imzalamıştı.

Berlin'de 10 maçta 6 gol 5 asist

Alman kulübünde 10 maçta forma giyen Kruse 6 gol 5 asistlik katkı sağladı. Forvet arkası pozisyonda görev yapan 32 yaşındaki futbolcunun kariyerinde Wolfsburg, Werder Bremen, Freiburg ve Borussia Mönchengladbach takımları bulunuyor.

Max Kruse futbol dışında poker turnuvalarına katılmalarıyla ve nargileye tutkun olması ile de biliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler