Max Verstappen geleceği ile ilgili net konuştu! Red Bull'da kalacak mı

09.08.2024 - 11:49 | Son Güncellenme: 09.08.2024 - 12:05

Formula 1 takımlarından Red Bull'un 3 kez dünya şampiyonlu Hollandalı pilotu Max Verstappen geleceğiyle ilgili ilk kez net açıklamalarda bulundu. Detaylar.

Max Verstappen geleceği ile ilgili net konuştu! Red Bull'da kalacak mı

AJANSSPOR HABER

Red Bull'un 3 kez dünya şampiyonu olan pilotu Max Verstappen, Formula 1'deki geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 27 yaşındaki pilot, Formula.hu'ya demeçlerde bulundu ve kariyeri ile ilgili ilk kez bu kadar net açıklamalarda bulundu.

Verstappen'den net açıklama

Red Bull ile çokça başarılar elde eden ve Formula 1 tarihinde adını altın harflerle yazdıran Max Verstappen, geleceğiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Sanırım her şeyden önce duygulara dayalı kararlar vermemek gerekiyor. Bu her zaman geri tepebilir. Ayrıca ben sabırlı bir insanım ve bazı durumlarda endişeye kapılmak gibi bir yönüm yok. Elbette takımla geçmişe dayalı çok uzun bir ilişkim var ve bunu takdir ediyorum. Formula 1'de her zaman örneklerini bulamasanız da sadakat çok önemli bir niteliktir. Neyse ki bende var, ekibimizde de var bence ve bu da çok önemli."

Max Verstappen'in sözleşmesi ne zaman sona erecek

2015 yılında Red Bull ile ilk GP'ye çıkan Holladanlı pilot, Avusturya ekibiyle 3 kez dünya şampiyonluğu yaşadı ve çokça başarı elde etti. 2022 senesinde Red Bull ile 6 yıllık yeni sözleşmeye imza atan Max Verstappen'in sözleşmesi, 2028 yılında sona erecek.

Max Verstappen'in 2024 karnesi

2024 Formula 1 sezonu 14. yarıştan sonra yaz arasına girdi ve Ağustos'un üçüncü haftasına kadar yarış olmayacak. Son dünya şampiyonu Max Verstappen, bu sezona geçen sezonki dominasyonla başlayamadı. Tam 7 farklı pilot yarış zaferi elde etti. 14 yarışta 7 kez galip gelen Max Verstappen'i, 2 galibiyetle Lewis Hamilton, birer galibiyetle George Russell, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris ve Oscar Piastri takip etti.

Max Verstappen'i Aston ve Mercedes istiyor

Mercedes takım patronu ve hissedarı Toto Wolff, Lewis Hamilton'ın ayrılığı sonrasında takımda Max Verstappen'i görmeyi istediğini sıkça dile getirmeyi ihmal etmiyor. Ayrıca Red Bull'un efsane mühendisi Adrian Newey'i kadrosuna katmaya yakın olan Aston Martin'de Hollandalı pilotu takımında görmek isteyen takımlarından başında geliyor. Max Verstappen'in 2028'e kadar Red Bull'la sözleşmesi bulunsa da 2026'daki yeni Formula 1 düzenlemeleri sonrasında daha rekabetçi bir araca geçebilir.

Senin için hazırladığımız haberler