Max Verstappen kimdir, kaç yaşında, nereli?

27.03.2021 - 21:00 | Son Güncellenme: 27.03.2021 - 21:16

Red Bull Racing'in genç pilotu Max Verstappen kimdir, kaç yaşında, nereli? Max Verstappen hangi takımlarda yarıştı, hangi başarıları elde etti? Verstappen'in babası kim? Henüz 16 yaşındayken sürücü koltuğuna oturan Max Verstappen'in kariyeri her yıl biraz daha yükseliyor. Padokta başarı elde etmiş en genç pilot olan Verstappen, bu yıl yine RB Racing için yarışacak. Peki, Max Verstappen kimdir?

Max Verstappen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Max Verstappen kimdir ve kaç yaşında? Formula 1 yarışları tekrar başladı. 15 haftalık uzun bir aradan sonra başlayan yarışların ilki Bahreyn Sakhir pistinde düzenlenecek. Yıl içinde 22 farklı yarış düzenleneceği düşünülürse uzun bir takvim bizi bekliyor. Bir önceki yıl düzenlenmesi gereken müsabakaların bazıları Kovid-19 nedeniyle düzenlenememişti. Hatta Vietnam, salgın nedeniyle çekilince buradaki yarış Türkiye'de organize edilmişti. Peki, bu yıl yine Red Bull Racing ile yarışmaya devam eden Max Verstappen kimdir?

Max Verstappen kimdir ve kaç yaşında? Babası kimdir?

Hollanda doğumlu Max Verstappen 30 Eylül 1997 tarihinde Belçika'nın Hasselt kentinde dünyaya geldi. Tıpkı babası Jos Verstappen gibi yarış pilotu olmaya dair bir kariyer geliştiren Verstappen, genç yaşta Toro Rosso'nun koltuğuna oturdu. İlk yılında, yani 2014'te herhangi bir yarışta yer almasa da 2015'ten itibaren çoğu yarışta bulundu. Scuderia Toro Rosso ile Macaristan ve Amerika yarışlarında 4. sıraya yerleşen Verstappen, padokta büyük sükse yarattı. Ertesi yıl sadece 4 yarışta yer aldıktan sonra pistlerin güçlü ekibi Red Bull Racing ile anlaştı.

Red Bull Racing ile ilk yarışında 1. oldu

2016 yılında 4 kez Toro Rosso için performans gösteren Verstappen, İspanya yarışı öncesi Red Bull Racing'e imza atmıştı. Burada çıktığı ilk yarışta 1. olan genç pilot; ilk yılında 7 kez podyuma çıkmayı bildi. İspanya'da yarış kazanan Verstappen, Formula 1'de birinciliğe ulaşan en genç isim olmuştu. Sonraki yıl 2, sonraki yıl 3 ve geçtiğimiz yıl 2 kez şampiyonluk elde eden pilotun bu yıl ki performansı merak ediliyor.

Bahreyn GP tanıtımı

 

Senin için hazırladığımız haberler