Formula 1 Haberleri | Max Verstappen, Schumacher'in rekorunu kırdı

Orhan Gülek
31.10.2022 - 16:14 | Son Güncellenme: 31.10.2022 - 16:19

Formula 1'de Meksika Grand Prix'sini şampiyonluğunu daha önce ilan eden Max Verstappen kazanırken, efsane pilot Michael Schumacher'in rekoru da kırıldı.

Formula 1 Haberleri | Max Verstappen, Schumacher'in rekorunu kırdı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de Meksika Grand Prix'sinde yine Red Bull ambargosu yaşandı. Şampiyonluğunu daha önce ilan eden Max Verstappen yarışı kazanırken Michael Schumacher'in rekorunu kırdı. Ferrariler'de ise yine hayal kırıklığı yaşandı.

Verstappen'den 14. zafer

2022 Formula 1 sezonunun 18. yarışı olan Meksika Grand Prix'sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Bu sonuçla Max Verstappen, 2022 sezonunda 14. zaferine ulaştı.

Verstappen, Vettel ve Schumacher'i geride bıraktı

Şampiyonanın 20. ayağı, başkent Meksiko'daki 4,3 kilometrelik Hermanos Rodriguez Pisti'nde 71 turluk üzerinden düzenlendi. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, damalı bayrağı ilk sırada görerek bir sezonda en çok yarış kazanma rekorunu da eline geçirdi.

Verstappen'den önce bu rekor, 13 galibiyetle Sebastian Vettel ve Michael Schumacher tarafından paylaşılıyordu.

İlgini Çekebilir
Şampiyon, Meksika'da zirvede
Habere Git

Ferrari'de işler yolunda gitmiyor

Formula 1'de bu sezon 75. yılını kutlayan Şahlanan At'ta işler yolunda gitmiyor. Bir türlü istediği sonuçları elde edemeyen Ferrari Meksika'da da hüsrana uğradı. Carlos Sainz 5. olurken Charles Leclerc 6. sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler