Formula 1'de dengeler değişiyor! Max Verstappen'den emeklilik açıklaması

23.09.2024 - 11:21 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 11:29

Formula 1 takımı Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, FIA Başkanı'nın kendisine verdiği cezadan sıkıldığını ve emekliliği düşündüğünü açıkladı. Detaylar.

Formula 1'de dengeler değişiyor! Max Verstappen'den emeklilik açıklaması

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonu, sezon başından itibaren çok kaotik ve aksiyonlu geçiyor. En son, Red Bull pilotu Max Verstappen, radyo kanalından kötü söz kullandığı için FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem tarafından "kamu yararına çalışma" cezası aldı.

Emekliliği düşünüyor

Dün düzenlenen Singapur GP'sini 2. sırada tamamlayan Hollandalı pilot, padokta yaptığı açıklama ile emekli olabileceğine dair sinyaller verdi. Max Verstappen, "Bu tür şeyler kesinlikle benim geleceğimi de belirliyor. Kendiniz olamadığınızda, bu tür aptalca şeylerle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz... Sanırım artık kariyerimin sürekli bunlarla uğraşmak istemediğim bir aşamasındayım. Bu gerçekten yorucu. Bu tür aptalca şeylerle uğraşmak zorunda kalırsam, sporda devam edip etmeyeceğimi düşüneceğim bir noktaya gelirim." şeklinde konuştu.

Pilotlardan, Verstappen'e destek

Formula 1 pilotları, Max Verstappen'e verilen cezanın saçma olduğunu ifade etti. McLaren pilotu Lando Norris, "Bu cezaların saçma olduğunu düşünüyorum. Max'a verilen ceza kabul edilemez" açıklamasıyla Hollandalı pilotu desteklediğini açıkladı.

Max Verstappen'in hasreti 8'e çıktı

Max Verstappen, İspanya GP'den sonra çıktığı tam 8 yarışta galip gelemedi. Red Bull pilotu, bu sezon 7 yarış kazandı ve pilotlar şampiyonasında liderliğini devam ettirdi. McLaren pilotu Lando Norris ise puan farkını indirmeye devam etti.

Senin için hazırladığımız haberler