Kylian Mbappe verilen sözler tutulmadığı için PSG'den ayrılmak istiyor

11.10.2022 - 17:34 | Son Güncellenme: 11.10.2022 - 18:49

Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'in 23 yaşındaki Fransız yıldızı, kendisine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle takımdan ayrılmak istiyor. Detaylar...

Kylian Mbappe verilen sözler tutulmadığı için PSG'den ayrılmak istiyor

AJANSSPOR - HABER

Fransa Ligue 1'in dev ekibi PSG'de Mbappe krizi yeniden başladı. Yönetimin kendisine verdiği sözleri tutmadığını düşünen Fransız yıldız takımdan ayrılmak istiyor.

İhanete uğradığını düşünüyor

İspanyol Marca gazetesinin haberine göre Kylian Mbappe ve PSG arasındaki ilişki koptu. Kulüp yönetimin kendisine ihanet ettiğini düşünen genç süperstar, kış transfer döneminde takımdan ayrılmak için yetkililerle iletişime geçti. PSG'nin spor yönetim kurulu, Fransız yıldızın isteğini kabul etti fakat tek bir şartları var.

Real Madrid hariç nereye gidersen git

PSG'li yetkililerin Mbappe'ye takımdan ayrılması için koyduğu tek şart ise yıldız oyuncunun Real Madrid'e gitmemesi. Kulüp yönetiminin Avrupa Süper Ligi ve Kylian Mbappe transferi konularında Madrid ekibi ile yaşanan sürtüşmeler sebebiyle bu şartı koyduğu düşünülüyor. Bu iki konuda yaşanan tartışmalar dolayısıyla Real Madrid Başkanı Florentino Perez ile PSG Başkanı Nasser Al Khealifi'nin arası açılmıştı.

Yeni durağı Anfield olabilir

Paris kulübün kendisine koyduğu şartın ardından Kylian Mbappe için en olası seçeneğin Liverpool olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz yaz transfer döneminde PSG ve Real Madrid ile birlikte Mbappe yarışına dahil olan Liverpool, Fransız yıldızın yeni adresi olabilir. Genç yıldız da PSG ile sözleşme imzaladıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamayla Liverpool ile görüştüğünü doğrulamıştı.

PSG ikili oynuyor

İspanyol Marca gazetesinin haberine göre PSG yönetimi, Mbappe'nin ocak ayında transfer olmasına izin verecek. Fakat İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre ise 24 yaşındaki yıldız futbolcunun kulüpte mutsuz olduğunun farkında olan PSG yönetimi, Mbappe'yi hiçbir şekilde ocak ayında satmayı düşünmüyor.

Real Madrid'in kapısından döndü

Küçüklüğünden beri Real Madrid hayranı olduğunu söyleyen Kylian Mbappe, geçen yaz transfer döneminde çocukluk kulübü Real Madrid'in kapısından dönmüştü. O zamanlar İspanyol basınında çıkan haberlere göre Mbappe çoktan Real Madrid'in futbolcusu olmuştu. Fakat PSG, son anda devreye girdi ve yıldız futbolcusunun aklını çeldi.

İlgini Çekebilir
Mbappe: "Real Madrid'e hayır demedim, PSG'ye evet dedim!"
Habere Git
İlgini Çekebilir
Mbappe için Cumhurbaşkanı devrede!
Habere Git

Adeta kulüp üzerine yapıldı

Süperstarını kaybetmek istemeyen PSG yönetimi, Mbappe'ye yıllık 100 milyon Euro'dan 3 yıllık bir sözleşme teklif etti. Teklifi kabul eden 24 yaşındaki yıldız oyuncu, Fransız ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı. Fransız basınında yer alan sözleşme detaylarına göre Mbappe, sportif direktör ve teknik direktör seçiminde yetki sahibi olacak. Ayrıca oyuncu transferi yapılmadan Mbappe'nin fikri alınacak.

İlgini Çekebilir
Mbappe PSG'den Neymar, Pochettino ve 12 ismi gönderiyor!
Habere Git

Böyle hissetmesinin sebebi bu

Yeni sözleşmesiyle adeta kulübün sahibi haline gelen Mbappe, PSG'nin kendisine verilen sözlerin tutulmamasından dolayı ihanete uğramış hissediyor. Lionel Messi ile Neymar ile geçtiğimiz haftalarda sorun yaşayan Mbappe, bu tartışmalarda kulüp yönetiminin kendisinden taraf olmamasından dolayı rahatsız.

İlgini Çekebilir
Mbappe'den Arjantinliler'e darbe girişimi!
Habere Git

Şu an araları iyi

Sezonun ilk haftalarında takımın diğer büyük yıldızları Neymar ve Messi ile sorun yaşayan Mbappe, ikiliyle aralarındaki sorunu çözdü. Ligue 1'in 9. haftasında oynanan ve 2-1 biten PSG - Nice maçında ayağındaki problem sebebiyle karşılaşmayı yedek kulübesinden takip eden Mbappe, Messi'nin attığı golden sonra takım arkadaşını ayakta alkışlamıştı.

İlgini Çekebilir
PSG namağlup devam! Messi atıyor Mbappe ayakta alkışlıyor...
Habere Git

Bu sezon 12 maç 11 gol

Kendisine verilen sözler tutulmadığı gerekçesiyle PSG'den ayrılmak isteyen Mbappe, bu sezon Fransız ekibiyle çıktığı 12 maçta 11 gol attı. Kariyerinde 294 maça çıkan Fransız yıldız, bu maçlarda 214 gol atarken 106 tane de asist yaptı. Fransa Milli Takımı forması da giyen ve 2018 yılında Dünya Kupası'nı kazanan Mbappe, ülkesi adına çıktığı 59 maçta 28 gol, 21 asist ile oynadı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 160 milyon Euro olan 24 yaşındaki yıldız futbolcunun PSG ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler