PSGli Mbappe ve Messi Turnuvalara El Koydu

Ali Bozkurt
28.12.2022 - 21:30 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 01:04

Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ligue 1’in gol ve asist kralları PSG’nin Fransız yeteneği Mbappe ve Arjantinli yıldız Messi. İki takım arkadaşı, 3 büyük turnuvanın gol ve asist krallıklarında zirvede.

PSGli Mbappe ve Messi Turnuvalara El Koydu

AJANSSPOR HABER

Paris Saint-Germain’in Fransız ve Arjantinli yıldızları 3 büyük turnuvada istatistikleri alt üst etti. Listelerin en başında sadece 2’si var. Gol ve asist krallıklarını ilan ettiler. Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ligue 1’in gol ve asist kralları PSG’nin Fransız yeteneği Mbappe ve Arjantinli yıldız Messi. İki takım arkadaşı, 3 büyük turnuvanın gol ve asist krallıklarında zirvede.  Detaylar...

3 büyük turnuvada krallar: Mbappe ve Messi

 24 yaşındaki genç yetenek Mbappe, 3 büyük turnuvada gol krallığında 1. sırada bulunuyor. 35 Yaşındaki yıldız futbolcu Messi ise 3 büyük turnuvanın asist krallığında listenin en başında bulunuyor. 

Yıldızların Dünya Kupası karnesi

 Dünya Kupası’nı şampiyon tamamlayan Arjantin’de Messi kupayı asist kralı olarak tamamladı. 3 asist yapan Messi, gol krallığını ise 7 golle Mbappe’nin hemen altında 2. olarak tamamladı. Dünya Kupası’nı Arjantin’e kaybedip turnuvayı 2. tamamlayan Fransa’da Mbappe, kupayı 8 golle tamamlayarak gol kralı olmayı başardı. 

Şampiyonlar Ligi sahnesinde de başroller

 aynı Şampiyonlar Ligi’nde adını son 16 turuna yazdırmayı başaran Paris Saint-Germain’de iki takım arkadaşı güle oynaya turnuvayı ele geçirmiş durumda. Fransız forvet Mbappe, Şampiyonlar Ligi’nde şuan 7 kez fileleri havalandırarak turnuvanın gol krallığını elinde bulunduruyor. Tangocu yıldız Messi ise Şampiyonlar Ligi’nde 4 gol attı. Messi, 4 gol pası vererek asist krallığında listenin zirvesinde yer alıyor. 

Fransa Ligue 1’in de zirvesindeler

 Fransa Ligue 1’in krallar listesinde de PSG’nin iki yıldız oyuncusu bulunuyor. Yine gol kralı 24 yaşındaki futbolcu Mbappe ve yine asist kralı Lionel Messi. Kylian Mbappe, 12 golle krallığın başında bulunurken Messi ise 7 golle Mbappe’yi takip ediyor. Asist makinesi Messi,Ligue 1’de 10 gol pasıyla asist krallığının başında yer alıyor. 

Messi ve Mbappe'nin bu sezonki istatistikleri

Messi

Maç:29

Gol:24

Asist: 18

Skor katkısı: 42

Kupa: 2

Mbappe

Maç: 30

Gol: 28

Asist: 7

Skor katkısı:35

Kupa: 1

Mbappe, zirvede tek kral olmak için Messi’yi takımda istemedi

Dünya Kupası’nda Mbappe ve Messi’nin birbirlerine yaptıkları hareketler olay oldu Fransa-Arjantin Dünya Kupası finalinde Messi’nin açılış golünü penaltıdan kaydettikten sonra, maç yeniden başlamadan önce kendi yarı alanına geri döndü ve PSG'deki takım arkadaşı Mbappe’ye doğru yumruğunu sıkıp sevinç yaptı. Mbappe’nin ise Messi’nin yaptığı bu hareketi fark ettiği kameraya yansırken sonradan kafasını başka tarafa çevirdiği görüldü. 

Mbappe’de karşılık verdi

Fransız yıldız ise Lionel Messi'nin bu hareketine karşılık vermeyi ihmal etmedi. Fransa Milli Takımı'nın 10 numarası attığı penaltı golüyle maçın yeniden başlaması için santraya doğru hareketlendi. Messi'nin kendisine doğru yaptığı sevinç gösterisini unutmayan Mbappe, Arjantinli süper yıldıza dönerek aynı hareketi yaptı.

Mbappe sezon başında PSG’de Messi ve Neymar’ı istemedi

Neymar ve Messi iyi anlaştığı bilinirken Mbappe ise şu anda yalnız kaldığını hissetti ve bu konumdan bir hayli rahatsız oldu. Kylian Mbappe, Neymar ve Lionel Messi'nin saha içindeki pozisyonlarından da rahatsız olduğunu kulübe bildirdi.Fransız golcünün, Neymar ve Lionel Messi'nin kanatlarda oynamasına bağlı olarak kendisinin forvete geçmesinden dolayı rahat hareket edemediği ve bu durumdan rahatsızlık duyduğu sezon başında futbol dünyasında yankı uyandırmıştı

Senin için hazırladığımız haberler