"Mbappe kadar olmasa da hızlıyım"

29.10.2020 - 13:12 | Son Güncellenme: 29.10.2020 - 14:13

Beşiktaş'ta Gökhan Gönül'ün ayrılması ve Fenerbahçe'ye transfer olması sonrasında Valentin Rosier transfer edildi. Rosier, basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor. Şampiyonluk ve Gökhan Gönül hakkında neler söyledi?

"Mbappe kadar olmasa da hızlıyım"

Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı Valentin Rosier, Yeni Malatyaspor ile oynayacakları Süper Lig maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İlk maçım genel anlamda güzel geçti. Gayet güzel işler yaptık. Önemli bir galibiyet aldık. 10 kişi kaldık ve zorlandık. Ama kazandık. Pozitif bir başlangıç oldu. Taraftarlarımız performansımdan memnun kaldıysa bu beni de mutlu eder. Daha iyisini yapabilirim. En iyi performansım bu değil. Ciddi bir sakatlığım yok. Sadece biraz ağrım var. Pazar günü oynamak için sorun oluşturmaz diye düşünüyorum. Buraya gelirken tercih yapmak zor olmadı. Beşiktaş’ın Türkiye’deki en büyük kulüp olduğunu biliyordum. Uygun koşullar oluşursa burada kalmak isterim. Ama şu anda düşündüğüm şey belli. Oynayabildiğim kadar fazla maç oynamak ve takıma katkı vermek istiyorum."

"Atmosfer gayet iyi. Takım içinde Fransızca konuşan 5 oyuncu var. Bu avantaj. Ben de İngilizce dersi almaya başladım. Uyum açısından süreç gayet iyi ilerledi. Ben bek pozisyonunda oynuyorum. Ama gerekli durumlarda farklı pozisyonlarda da oynayabilirim. Pozisyon ne olursa olsun takıma katkı sağlamak istiyorum. Dövmenin anlamı zaten kendisini anlatıyor. Ben neysem oyum. Bunu vurgulaması için yaptırdım. Belirli kalitelerim var. Bazı özellikleri de geliştirmek istiyorum. Bu özellikleri geliştirebileceğim için buraya geldim. Başarılı olmak için buradayım."

"Sol bek pozisyonunda Sporting’de değil ama Dijon’da maçlar oynadım. Bu bir teknik adam tercihidir. Ben sağ bek pozisyonunda oynamayı tercih ederim. Pozisyon değil, takımın kazanması önemli. Adaptasyon anlamında yol aldık. N’Koudou, N’Sakala, Aboubakar ve Rachid ile iyi iletişimim var. Çünkü Fransızca biliyorlar. Herkesle aram iyi."
"Gol istatistiğiyle ilgili bilgi doğru. Gol atamamayı sorun haline getirmiyorum. Önceliğim asist. Sahaya çıkarken takıma katkı yapmayı düşünüyorum. Asist yapmayı düşünüyorum. Gol atamamayı sorun haline getirmiyorum. Türkiye’ye geleli fazla zaman olmadı. Ama çok büyük bir taraftar kitlemiz var. Bu benim motivasyonumu çok yükseltiyor. Türkiye’de futbolun insanların hayatında tuttuğu yeri görüyorum. Bu da gelmemdeki etkenlerden biriydi."

"Ligin 21 takımla oynanması zorluk oluşturmaz diye düşünüyorum. Biz futbol oynamak için para alıyoruz. Burada şikayet etmem. İyi antrenman yapar, hazırlık sürecini iyi geçirirseniz çok sayıda maç oynamak problem oluşturmaz. Biz de iyi antrenman yapıyoruz. Başarılı maçlar çıkaracağımıza inanıyorum.

Denizli’de tabii ki kırmızı kart dengemizi bozdu. Maç boyunca yüksek bir koşu mesafesi yakaladık. Kırmızı kart zorluk yarattı. Biraz tedirgin olduk. Ama maçın koşullarını düşündüğümüzde 3 puanı almak önemliydi."

"İstanbul’da çok zorluk yaşadığımı söyleyemem. Sadece dil konusu zorluk sebebi olabilir. Burası çok pozitif. Türkiye ile ilgili daha önce çok fikrim yoktu. Ama insanların dostça yaklaşımını görünce etkilendim. Burayla ilgili fikirlerim şu anda tamamen pozitif. Şu anda geleceği öngörmem zor. Kendimi burada huzurlu hissediyorum. Maçlar kazanmak istiyorum. Beşiktaş’ın isteği olur mu, uygun koşullar olur mu? Bunu zaman gösterecek. Zamanı geldiğinde oturur, konuşuruz."

Speedy Gonzalez videosu için ne der?

"Ben Mbappe kadar olmasam da hızlı bir oyuncuyum. Eğlenceli bir videoydu. Şimdi onu kanıtlamanın vakti geldi."
"Kadınlar için ismimin anlamı var. Ama erkekler dikkate almıyor bu isimleri. Kız arkadaşım yok. Kadınlar önemsiyorlar ama erkekler tarafında pek bir karşılığı yok. Karşılığı yok yani."
Senin için hazırladığımız haberler