Mbappe konuştu! Real Madrid, transfer, Messi ve Neymar sözleri...

05.10.2021 - 14:33 | Son Güncellenme: 05.10.2021 - 14:38

PSG forması giyen Kylian Mbappe, Real Madrid'e transferi, Messi ile olan diyaloğu ve Fransa Milli Takımı hakkında konuştu. İşte Mbappe'nin o sözleri...

Mbappe konuştu! Real Madrid, transfer, Messi ve Neymar sözleri...

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Fransa Ligi ekiplerinden Paris Saint Germain'de forma giyen Kylian Mbappe, gündeme yönelik açıklamalar yaptı. Mbappe, transfer durumu, Lionel Messi, Neymar ve Fransa Milli Takımı'nda yaşadıklarını anlattı. Fransız yayın organı L'Équipe sordu, Mbappe cevapladı. Detaylar haberde...

"PSG'den ayrılsaydım Real Madrid'e giderdim"

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üstüne çeken Kylian Mbappe, geleceği hakkında çarpıcı konuştu. Fransız oyuncu, "PSG'den ayrılsaydım sadece Real Madrid'e giderdim. Benden asla 'Gitmeme izin vermediniz, ben de sahada yürüyeceğim' gibi bir davranış görmeyeceksiniz. Futbolu çok seviyorum ve PSG'ye büyük saygı duyuyorum" açıklamasını yaptı.

"2 aydır kontrat konusunu konuşmuyoruz"

EURO 2020'den önce PSG'den ayrılma yönündeki talebini kulübüne ilettiğini anlatan Mbappe, "Kontratımı yenilemek istemedim. Bu yaz döneminde ayrılmak istiyorum. 2 aydır kontrat konusunu görüşmüyoruz. Bir sonraki mantıklı adım ayrılmak olacak" dedi. 

"Messi yürürken koşmayı kabul ediyorum"

Yeni transferlerden Messi ile oynamanın kendisi için ne anlam ifade ettiğini tanımlayan Mbappe şu ifadeleri kullandı:

"Messi benim birlikte oynama hayali kurduğum birkaç oyuncudan biri. Onunla geçirdiğim her anın tadını çıkarıyorum. Messi ile oynamanın büyük bir ayrıcalık olduğunu aklımdan çıkarmıyorum. Messi sahada yürürken koşmayı kabul ediyorum. Çünkü o Messi."

"Neymar'a aptal dedim"

Mbappe, takım arkadaşı Neymar ile yaşadığı tartışmaya da açıklık getirdi. Neymar, "Evet, ona aptal dedim. Bunlar futbolda olan şeyler. Sonra kendisiyle bu konuyu konuştum. Bu tip şeyler kazanmak için oluyor. Kırgınlığımız yok" diye konuştu. 

"Fransa Milli Takımı'ndan para almıyorum"

Hatırlanacağı üzere Fransa Milli Takımı adına EURO 2020'de kaçırdığı penaltı sonrası sertçe eleştirilen Mbappe, "Ben Fransa Milli Takımı'nda oynamak için tek bir Euro bile almadım. Her zaman da milli takımım için ücretsiz oynayacağım" dedi. 

"Bensiz mutlularsa sorun yok"

Sorun yaratmak gibi bir niyeti olmadığını belirten Mbappe, "İnsanlar benim bir sorun olduğumu düşünüdüler. Egom sebebiyle kaybettiğimize dair mesajlar aldım. Ama bu öyle bir durum değil. Fransa Milli Takımı bensiz daha mutluysa sorun yok" açıklamasını yaptı. 

"Beni şoka uğratan şey penaltı değil, maymun denilmesiydi"

Ayrıca Mbappe, ırkçılık konusunda da mesajlar verdi. Yıldız oyuncu, "O an herkes elendiği için hayal kırıklığına uğradı. Beni şoke eden şey, penaltıyı kaçırdığım için bana 'maymun' denilmesiydi. Ben de bu yüzden destek istedim. Penaltımı kaçırdığım için değil" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler