Mbaye Diagne: "Galatasaray'ın planlarını bilmiyorum"

23.05.2020 - 12:59 | Son Güncellenme: 23.05.2020 - 13:05

Mbaye Diagne: "Galatasaray'ın planlarını bilmiyorum"

Sezon başında Galatasaray'dan Club Brugge'a kiralanan Mbaye Diagne, İngiliz gazetesi The Guardian'a Brugge'da yaşadıkları ve Galatasaray'daki kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Senegalli futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain maçında kaçırdığı penaltı için, "O penaltıyı ben kullanmamalıydım." ifadelerini kullandı.

"Kullanmam gerektiğini düşündüm"

Club Brugge'da ona inandıklarını söyleyen Diagne, "Beni Şampiyonlar Ligi için tuttuklarını söylediler. Teknik direktör bana, 'Seni bunun için bu takıma getirdik, bizi Şampiyonlar Ligi'nde kurtarman için. Şimdi çık ve bunu yap.' demişti. PSG maçındaki penaltıyı benim kullanmamam gerekiyordu. Penaltıyı kazandığım için çok adrenalin doluydum ve kullanmam gerek, gol atmam gerek diye düşündüm. Takıma yardım etmek istiyordum." şeklinde konuştu.

Mbaye Diagne'yle Club Brugge Teknik Direktörü Philippe Clement, o penaltı olayından sonra şiddetli bir şekilde tartışmıştı.

"Ben görmezden gelindim"

Penaltı olayından sonra bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirtan Diagne, "Bütün futbolculardan ve teknik direktörden özür dilemiştim ama teknik direktör beni kovmuştu. Ondan sonra antrenmanlarda hep çok sıkı çalıştım, elimden geleni yaptım fakat asla maç kadrosuna alınmadım. Saygı duyduğum ama benimle aynı seviyede olmayan oyuncular benim yerime kadroya alındılar. Teknik direktör bana, 'Kararımı verdim, patron benim.' dedi. Beni görmezden geldi, bir daha da benimle 'Merhaba' demek dışında neredeyse konuşmadı. Beni en başta hiç istemediğini düşünüyorum." dedi.

"Galatasaray'ın planını bilmiyorum"

Galatasaray'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten 28 yaşındaki futbolcu şu şekilde konuştu: "Galatasaray'da oynadığım için mutluyum ama onların beni takımda tutmayı isteyip istemediğini bilmiyorum. Onlarla henüz konuşmadım. Bazıları Galatasaray'ın yüksek maaşlı oyuncuları göndermek istediğini söylüyor ama kimden bahsettiklerini bilmiyorum. Eğer beni satmaya karar verirlerse, kendi stilime uygun başka bir kulüp bulacağım."

Nottingham Forest'a gidecek mi?

İngiltere Championship ekibinin kendisiyle temasa geçmediğini belirten Senegalli, "Nottingham Forest benimle temasa geçmedi. Galatasaray ile direkt bir görüşme yaptılar mı bilmiyorum. Kasımpaşa'dan eski takım arkadaşım Trezeguet'yle sık sık konuşuyoruz ve bana sürekli İngiltere'ye gelmem gerektiğini söylüyor. Büyük ve güçlüyüm, topu tutup servis yapabiliyorum, hava toplarında iyiyim ve bitiriciyim. Tek bildiğim, Galatasaray'da veya başka takımda oynamaya geri dönüp tekrardan goller atmak istiyorum." açıklamalarında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler