Mbwana Samatta analizi!

16.07.2019 - 21:32 | Son Güncellenme: 17.07.2019 - 00:32

Mbwana Samatta analizi!

İşte Mbwana Samatta'nın Analizi

Mbwana Samatta


Yaş : 26

Boy: 180m

Kullandığı Ayak: Çift Ayak

Mevkii: Forvet


Yan Mevkii: Sağ Kanat – Forvet Arkası


Güncel Piyasa Değeri: 12milyon Euro

Güncel Takımı: KRC Genk

Transfer Olunması Beklenen Takım: Galatasaray

Uyruk: Tanzanya

Profil :

Samatta, 1.80 boyunda Tanzanya’lı futbolcudur. Futbol kariyerine Simba SC kulübünde başlamıştır. 1 sezon sonra ünlü TP Mazembe takımına 70 Bin Euro’ya transfer olmuştur. 3 sezon TP Mazembe takımında forma giydi. Çıktığı 40 resmi maçta 19 Gol 7 Asist yapmıştır. Ardından Belçika liginin köklü kulübü Genk’e 15/16 sezonunda transfer oldu. Genk takımdaki performansıyla göz doldurdu ve 18-19 sezonunda 51 resmi maçta 32 Gol attı. Tanzanya Milli Takım kaptanı olarak milli kariyerini sürdürüyor. Ve milli formayla 45 Resmi maçta 17 Golü bulunuyor. Kariyerinde 1 Belçika lig şampiyonluğu , TP Mazembe takımıyla 2014-15 Sezonunda CAF Şampiyonlar ligi kupasını kaldırmıştır.

 

Teknik Olarak Ne Vaat Ediyor?

Samatta çevikliği ile dikkatleri üzerine çeken oyunculardan biri. Genk ile geçen sene skora yaptığı katkı ile Avrupa kulüplerin gözdesi haline gelen Samatta gün geçtikte daha da ileriye doğru ilerliyor. 25 yaşında olan genç oyuncu Galatasaray’ın tek vuruş ile gol atan, sert şutlar çıkaran oyuncu özlemini giderebilecek yeteneklerden biridir. Çok hızlı bitiriciliğe sahip, nasıl gol attığını ilk izlenimde göremiyorsunuz. Samatta fizik gücü ile oyuncular ile 1vs1 ile mücadelede yaptığı zaman kazanan taraf olmayı başarıyor. İstatistiklerinde ön plana çıkma sebepleri oluyor. Çevikliği ile rakip takımların direncini kırmayı başarıyor. Yaptığı dribbling ile takımı ileri taşıyan genç oyuncu skor katkısı çok büyük oluyor. Pozisyon alma özelliğini biraz daha geliştirdiği zaman gollere daha fazla katkı sağlayacak takımı tek başına ilerletecek yeteneklerine sahip. Savunma arkasına yaptığı koşularda olumlu hareketleri mevcut, yaptığı savunma arkası koşularda, takımın skor değiştirmesini sağlıyor. 3. bölgede takım için elinden gelenin fazlasını yapan dirençli oyuncu. Topsuz alanda yaptığı koşularda çok olumlu hareketleri bulunuyor. 3. Bölgede yaptığı ön baskı ile top kazanma özelliği kenara atılmamalı. Ciğersiz gibi saldırıyor.

 

Performans Gücü

Takım içinde ki uyumu, takım ile birlikte ilerlemesi gün geçtikçe performansına etki ediyor. Gelişme açık olması Samatta’nın performans gücünde daha da ileriye gitmesini sağlıyor. Bu özelliği kadar yeni taktik ve görüşlere açık olması Fatih Terim’in özellikle istediği kanıtıdır. Performansını her hafta ileriye çekmeye çalışması ve asla ben artık oldum gözü ile bakmaması Samatta’nın yatırım transfer olmayıda sağlayabilir.

 

 

Fiziği Ne Durumda? Galatasaray'da Geliştirmesi Gerekenler Nelerdir?

Fiziği Ne Durumda?


Fizik gücü iyi derecede. Fiziği ile kendini belli eden nefessiz koşular sağlayan, fiziğini her zaman daha da ileriye taşıyan genç oyuncu kendini asla salmıyor ve fiziğini korumasını başarıyor. Fizik gücü ile 1vs1 de başarılı olmayı başarıyor. Dribbling atarken fiziğini kullanması da gözden kaçmamalı.

Galatasaray’da Geliştirmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelik olarak duracağı yeri kesinlikle geliştirmelidir. Pozisyon alırken eksiklikleri bulunuyor ve bunu iyice geliştirmesi durumunda, Türkiye’de daha da ileri futbol oynayacağı kesindir. Çalımlarını biraz daha geliştirmeli ve kendini kolay kolay yere bırakmamalı. Ülkemizde ki hakemler baskı altın da kaldığı zamanlar hiçbir zaman affetmiyor. Kendine hâkim olduğu zaman çoğu maçlarda kurtarıcı olduğu kadar maçın gidişatını belirleyecek yetenektir.

 

 

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 16.07.2019

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler