McLaren pilotu Ricciardo: "2023 yılında Formula 1'de yarışmayabilirim"

Orhan Gülek
15.09.2022 - 17:15 | Son Güncellenme: 15.09.2022 - 17:28

Formula 1'de sözleşmesi 2023 yılında sona erecek olan Daniel Ricciardo, takımı McLaren'den ayrılıyor. Avustralyalı pilot, gelecek sezon F1'e tamamen veda edebilir.

McLaren pilotu Ricciardo: "2023 yılında Formula 1'de yarışmayabilirim"

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 takımlarından McLaren, Daniel Ricciardo'nun 2022 sezonun ardından takımdan ayrılacağını açıkladı. McLaren pilotu Daniel Ricciardo ise 2023 yılında pistlere ceda edeceğini ancak bunun kendisi için problem olmadığını açıkladı.

"Sırf yarışmak için direksiyona geçmek istemiyorum"

Motorsport'un haberine göre henüz 34 yaşında olan Ricciardo, kariyerine tamamen son verip, başka kategorilerde yarışmaya da karar verebilir. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avustralyalı pilot "Gelecek yıl gridde olmayabileceğimi kesinlikle kabullendim. Burada olmamak benim için sorun değil. Gridde kalmak adına ne pahasına olursa olsun çabalamayacağım, menajerim de sırf beni gridde tutmak için doğru olmayan veya mantıksız hiçbir şeyi kabul etmeyecek. Eğer gridde olacaksam, bunun keyif alabileceğimi ve gelişebileceğimi hissettiğim bir yerde olmasını istiyorum. Yani sırf yarışmak için direksiyona geçmek istemiyorum." dedi.

Daniel Ricciardo'nun performansı

Kariyerinde toplam 9 yarış birinciliği bulan Ricciardo, 32 kez podyuma çıkma başarısı gösterirken, 3 kez de pole pozisyonu kazandı.

 

Geçen sene ise Monza'da takımına 9 sene sonra ilk zaferini kazandıran ancak yine de McLaren'da iki zorlu sezon geçiren Ricciardo, bu sezon 19 puanla 14. sırada yer alıyor. 

İlgini Çekebilir
Verstappen, Ferrari'nin evinde zirvede
Habere Git

Peki Ricciardo sonrası McLaren'in yeni pilotu kim olacak?

Avustralyalı ayrılığının ardından McLaren'in takıma Formula 2'nin şampiyon sürücüsü Oscar Piastri olacak. 

Piastri'nin adı Alpine takımıyla da anılıyordu. Geçtiğimiz günlerde Alpine, 21 yaşındaki sürücünün gelecek yıl Alonso'nun yerini alacağını açıklamıştı, ancak daha sonra Piastri, Fransız takımıyla yarışmayacağını açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler