Formula 1 Haberleri | McLaren'dan Lando Norris'e uzun soluklu sözleşme

Orhan Gülek
09.02.2022 - 13:55 | Son Güncellenme: 09.02.2022 - 16:31

Formula 1’in gelecek vaat eden pilotları arasında gösterilen Lando Norris, McLaren F1 takımıyla olan sözleşmesini 2025 sezonunun sonuna kadar uzattı. İşte detaylar

Formula 1 Haberleri | McLaren'dan Lando Norris'e uzun soluklu sözleşme

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 ekiplerinden McLaren’in Büyük Britanyalı sürücüsü Lando Norris, sözleşmesini 2025 sezonu sonuna kadar uzattığını duyurdu.

"Şampiyon olmayı sabırsızlıkla bekliyorum"

Geçtiğimiz yıl McLaren ile sözleşmesini 2022 sezonu sonuna kadar uzatan Norris, dört sezonu kapsayan uzun soluklu bir sözleşme için hazır olduğunu söyleyerek, Ingiliz ekibinden gelen yeni kontrata evet dedi. Norris, “Çok mutluyum. Kariyerimin ve hayatımın çoğu şimdi şimdiden akıp gitti. Formula 1'de dört yıl daha kalmak harika. Bunu McLaren'la yani birlikte büyüdüğüm ve birlikte Formula 1'e girdiğim insanlarla yaptığım için çok mutluyum. Her şeyden çok, sahip olduğumuz şeye devam etmeyi ve tekrar yarış kazanmak, şampiyon olmak gibi hayallerimiz için çaba göstermeyi sabırsızlıkla bekliyorum." İfadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Formula 1 efsanesi Hamilton geri döndü
Habere Git

Lando Norris’in Formula 1 kariyeri

Norris, 2017 yılında McLaren'ın genç sürücü programına katıldı ve 2018'i F2'de geçerken, 2019'da Formula 1'e adım attı. İlk podyumunu 2020 sezonunda Avusturya Grand Prix'sinde aldı ve takımın şampiyona üçüncüsü olmasında önemli bir pay sahibi oldu. Geçen sezonu ise 160 puanla 6. sırada bitiren Norris, 2022'de takım arkadaşı Daniel Ricciardo ile mücadele etmeye devam edecek.

Diğer takımlardan da teklif almıştı

Norris, McLaren’de kalma kararının kendisi için başka alternatifler de mevcut olduğu için diğer takımlara güçlü bir mesaj verdiğini söyledi. Norris, "Elbette, şimdi diğer pilotların Red Bull veya Mercedes için fırsatları olacak fakat benim de bu fırsatlara sahip olup, olmadığımı kim bilebilir? Ancak bunun bilinmesi ya da bu fırsatlara sahip olmama rağmen McLaren’de kalmış olmayı seçmem, bu işin iyi tarafı." dedi.

"Kendim için en iyi seçeneklere baktım"

Başarılı pilot, "McLaren’a bağlı kalmayı seçmiş olmam bence oldukça güçlü bir mesaj. Burası olmak istediğim yer, yarış galibiyetleri, podyumlar ve şampiyonluklar elde etmek istediğim yer. Kendim için en iyi seçeneklere baktım ve önümüzdeki birkaç yıl içinde sürücülerin ayrılmasıyla ortaya çıkabilecek şeyleri düşündüm. Ama sonuçta McLaren benim için hala en iyi seçenekti. Bu yüzden burada olmaktan ve takımıma bağlı olmaktan çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler