Mehmet Akif Üstündağ'dan iddialara mektuplu tepki geldi

Aleyna Gürgen
28.06.2024 - 09:26 | Son Güncellenme: 28.06.2024 - 10:03

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ son günlerde Filenin Sultanları hakkında ortaya atılan iddialara tepki gösterdi. İşte detaylar...

Mehmet Akif Üstündağ'dan iddialara mektuplu tepki geldi

Geçtiğimiz günlerde Filenin Sultanları hakkındaki bazı iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise bu iddialara, söylentilerin yayınlandığı gazeteye bir mektup göndererek tepki gösterdi.

"Gerçek dışı paylaşımlar..."

Mehmet Akif Üstündağ açıklamalarında çıkan iddialar hakkında şunları söyledi: "A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 yılında ülkemize takım sporlarında ilkleri yaşatmış, Avrupa Şampiyonu ve Dünyanın 1 numarası olarak bu başarıları taçlandırmış ve bizleri gururlandırmıştır. Hâlihazırda Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarına hazırlık çalışmalarını sürdüren A Milli Kadın Voleybol Takımımız hakkında gerek takım ahenk ve barışını bozan gerek sporcuları, teknik ekibi ve federasyonumuz yönetimi ile ailelerini hedef alan mesnetten yoksun, gerçek dışı paylaşımlar yapılmaktadır."

Üstündağ'dan özür talebi

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: "İşbu paylaşımlar A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarılarına gölge düşürmek, voleybolun marka ve prestijini, Türk Voleybolunun geldiği noktayı zedeleme, sporcularımızı, teknik ekibimizi ve federasyonumuz paydaşlarını lekeleme gayretinden başka bir amaç taşımamaktadır.
Gazetecilik etiği ve ahlakına aykırı gerçek dışı iddialardan ve mesnetsiz beyanlardan ibaret yayınların düzeltilmesi ve kamuoyu nezdinde özür dilenmesi, bahsi geçen iddia ve beyanların ispat edilmemesi halinde paylaşım yapanlar hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtiriz.”

İlgini Çekebilir
Magdalena Stysiak, Ebrar Karakurt'u hakeme şikayet ettiğini anlattı
Habere Git

"Ali Çağatay'ın attığı tweet herkesin dikkatini çekiyordu"

Fotospor'dan Cahit Yavuz yeni köşe yazısında ise bir önceki yazısında söyledikleri hakkında şu ifadeleri kullandı: "Ali Çağatay'ın attığı tweet ve sosyal medyadaki yansımalar, bir süredir ilgili ilgisiz herkesin dikkatini çekiyordu. Öyle ki, aralarında eski Milli voleybolcuların da olduğu kalabalık bir grup iddialar üzerinde cirit atmaya başlamıştı  bile. Açıkçası bu gibi konular muhatapları tarafından üzerine iki gün batımı yasamadan cevaplanması gerekir. Aksi halde iddialar, yorumlar, sosyal medya zibidilerinin elinde zıvanadan çıkar ve takımın şirazesini bozar. Bu arada takımın aklı doğal olarak Olimpiyatlarda.

Kafalar oradayken ve bir de sakatlık problemleri yaşanırken, alınan mağlubiyetleri anlamak için ekstra çabaya  gerek olmadığını belirtmeden de edemeyeceğim."

 

"Bakın en kısa zamanda Başkan Üstündağ arayacak"

Cahit Yavuz sölerine şu ifadelerle devam etti: "Daha geçtiğimiz hafta; Dünya bir numara olarak, Olimpiyat yolunda ilerlerken, VNL Liginde üst üste yaşanan mağlubiyetler, durumun kronik halini gözler önüne sermeye yetti de arttı bile.

 Yazıyı bu süreçte yayınlama kararı aldık. Yazılan ve konuşulanlar cevabını bulsun ve bu iddialar temizlensin istedik. Gazetedeki arkadaşlara da "Bakın en kısa zamanda Başkan Üstündağ arayacak" dedim. Çünkü, bu konulardaki hassasiyetini biliyorum. Bu takıma en başından beri sahip çıkan taraftı. Nitekim öyle oldu. Başkan öğle sonrası aradı. Telefonun diğer ucundaki ilk cümlesi "Çok üzülüyorum" oldu. İkinci cümlesinde ise oğlu ile Eda Erdem'in eşi arasında herhangi bir ticari ortaklık söz konusu bile değil" dedi."

Üstündağ, Ali Çağatay ile görüşecek

Cahit Yavuz yazısında Mehmet Akif Üstündağ'ın iddiaların sahibi olan gazeteci Ali Çağatay ile de görüşeceğini şu sözlerle belirtti: "Sonrasında iki eski voleybolcu olarak konuların üzerinden geçtik. Gizem Örge'nin takımda en sevdiği kişinin Kaptanı Eda olduğunu bizzat Başkan'a ilettiğini anlattı. Dahası tüm takımın arayarak birlik beraberlik mesajı verdiklerinin altını çizdi.

Kaptan Eda ile gece geç saate kadar bu konuyu konuştuklarını en ufak bir tatsızlığın, problemin olmadığını sözlerine ilave etti.

Diğer yandan; iddiaları ortaya atan gazeteci Ali Çağatay ile bir kaç gün içinde gorüşeceklerini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Başkan'ın çabası ve samimiyetini telefondan da olsa çok net hissettiğimi belirtmek isterim. Önümüzde Olimpiyatlara kadar yaklaşık 1 ay var. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek geçirmelerini temenni ederek telefonu kapattık." 

Senin için hazırladığımız haberler