Mehmet Akif Üstündağ'dan İlkin Aydın ve Tuğba Şenoğlu açıklaması

28.07.2024 - 21:08 | Son Güncellenme: 28.07.2024 - 21:18

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kala Filenin Sultanları'nın kadrosunda yapılan değişiklik hakkında konuştu.

Mehmet Akif Üstündağ'dan İlkin Aydın ve Tuğba Şenoğlu açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Filenin Sultanları'nda, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kala kadroda flaş bir değişiklik yaşandı. İlkin Aydın, Olimpiyat kadrosuna dahil edilirken, Tuğba Şenoğlu çıkan isim oldu. Bu değişiklik, eleştirileri de beraberinde getirirken, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, konuyla ilgili Sports TV'ye açıklamalarda bulundu.

"1 kişinin eleneceği malumdu"

Mehmet Akif Üstündağ, konuyla ilgili şu sözleri sarf etti: "Buraya gelirken sakatlarımız oldu. İlk defa fazla kişiyle geldik. Buradan 1 kişinin eleneceği malumdu. Ve gerçekten takımın yapıcılık değil de yıkıcılık için baya ilgilenenleri görüyoruz. Bu konuyu çok dikkate almıyoruz, biz işimize bakıyoruz. Eleştiri olabilir, eleştiriye açığız.

Ama bugün bu evlatların aylardır, yıllardır mücadele verip burada bu anı yaşamak ve burada ülkesini sevindirmek için mücadele eden bir takımdaki evlatlarıma, ekibime hiç kimsenin niye eleştiri yapıyor demeyiz ama hakaret etmelerine de karşı geliriz. Yalan yanlış haberlerle hakaret etmelerini istirham ediyorum maç öncesi. Yapacaklarsa da şahsıma yapsınlar ama evlatlarımı lütfen rahat bıraksınlar. "

"Kimin girip, çıktığına teknik kadro karar verir"

Yapılan değişikliğin teknik kadronun talebi doğrultusunda gerçekleştiğinin altını çizen Üstündağ, "Hangi oyuncu çıktı, hangi oyuncu girdi buna teknik kadro karar verir. Bunun izahatına da gerek yoktur. Bu sene 12+1 sistemi geldi. Maç maç düşünebiliriz, değiştirme imkanı var. Sunulan şartları en iyi şekilde, takıma faydalı olacak şekilde kullanmak için herkes yoğun bir gayret sarf ediyor." şeklinde konuştu.

"Zehra'yı riske etmeden..."

Üstündağ, sözlerinin şöyle noktaladı: "Sadece Türk milli takımıyla ilgilenen bir koçumuz var. Koç geçen yıldan beri takımla birlikte hepsiyle. 14 kişi gelip 1 kişinin eleneceği belliydi. Teknik kadronun tercihi oldu. Zehra'yı 1 maç daha riske etmeden +1'e alıp Beyza'yı içeride tutmayı tercih ettiler. Her ülkede bu değişiklikler olabilir."

Senin için hazırladığımız haberler