Mehmet Ali Yılmaz: "Kendi tarihimize ihanet ediyoruz"

16.04.2019 - 18:42 | Son Güncellenme: 16.04.2019 - 15:47

Mehmet Ali Yılmaz: "Kendi tarihimize ihanet ediyoruz"

Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, sporun gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. “TFF seçimleri atama ile yapılıyor” diyen Yılmaz, yabancı sınırlaması konusuna da değindi. Ayrıca Yılmaz, milli takım ile ilgili olarak ise, ”Ne oldu da Fatih Terim ve Şenol Güneş bu kadar zirve yaptı anlamadım. Bir sürü hoca varken 20 sene bu iki kardeşimize yüklenildi” yorumunu yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde;

"TFF Başkanı artık atama ile geliyor"

Eskiden bizim dönemimizde TFF başkanlığı seçim ile olurdu. Şimdi atama ile yapılıyor. Kulüpler de o kişiyi seçiyor. Yıldırım Demirören de o şekilde seçildi. Uzun zaman da kaldı. Mesela bir seçim yapıldı; ama seçim sonuçlandırılamıyor. Böyle bir ülke durumuna düştük. TFF de buna benzeyecek gibi duruyor. Kulüpler özgürlüğünü kaybetti. Çalınmış borçları var.  Onları ödemek için de çare arıyorlar.

"Kulüpler Birliği etkili görünmüyor"

Göksel Gümüşdağ, TFF Başkanı olabilir mi? Olabilir. Başakşehir şampiyonluğa en yakın. Ama önceden her şeyi kestirmek mümkün değil. Kulüpler Birliği de artık etkili görünmüyor. TFF neden boş, neden başkan seçemiyoruz derlerdi. Onlar da mahkum durumda ve seslerini çıkaramıyorlar gibi geliyor bana.

"Kendi tarihimize ihanet ediyoruz"

Yabancı sınırlaması konusunda istikrar yok. Kişilerin günlük ihtiyacına göre değişiyor. Farklı bir millet olduk. Vatandaşlığımızı, kalitemizi koruma şansını kaybediyoruz. Zaferler dolu tarihimize layık durumda değiliz. Kendi tarihimize ihanet ediyoruz.

Mehmet Ali Yılmaz'dan Trabzonspor mesajı

Trabzonspor kendi altyapısıyla kavrulabilir ve şampiyon olabilir. Daha önce örnekleri var. Vergi kaçakçılığı için yabancı oyuncu almak doğru değil. Yabancı futbolcu transferlerinde menajerlerle tezgahlar kuruluyor. Öyle bir dönemdeyiz. Kendi gençlerimizle sistem kuracağız. Trabzonspor, kendi özelliğini yapısını bozmadan ilerlemek durumunda. Birlikten kuvvet doğar. Trabzonspor o ilkeye sahip çıkmalı. Trabzonspor kendi altyapısından gelen gençlerine sahip çıkmalı. Ona buna yalvarmadan şampiyonluğa koşacağız. Başka yolu yok.

"Fatih Terim ve Şenol Güneş'e çok para kazandırdılar"

Şenol Güneş inşallah milli takımda başarılı olur. Türkiye’de nedense denenmişler tekrar deneniyor. Şenol Güneş, birçok kulüpte başarılı oldu. Ne oldu da Fatih Terim ve Şenol Güneş zirve yaptı anlamış değilim. Bir sürü hocamız var. Fakat; son 20 sene bu iki kardeşimize misyon yüklendi. Çok da para kazandırdılar. Hayırlısı olsun.

Senin için hazırladığımız haberler