Mehmet Ali Yılmaz: "Terim'e virüs nereden bulaşmış?"

26.03.2020 - 15:48 | Son Güncellenme: 26.03.2020 - 15:54

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, gündeme yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Koronavirüs hakkında ne düşünüyor? Süper Lig'de sezon mevcut haliyle tescil edilmeli mi? TFF'nin erteleme kararı neden gecikti? Mehmet Ali Yılmaz, Radyospor'a konuştu.

Mehmet Ali Yılmaz: "Terim'e virüs nereden bulaşmış?"

Trabzonspor’un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, gündeme yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. TFF’nin aldığı erteleme kararını nasıl yorumluyor? Koronavirüs tehdidi için neler söylüyor? Lig bu şekilde tescil edilirse ne olur? Aynı zamanda eski bir Spor Bakanı olan Mehmet Ali Yılmaz, tüm sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Ali Yılmaz: ”Koronavirüs salgınını 3.Dünya Savaşı olarak görüyorum”

Koronavirüs salgınının ABD’nin planı olduğunu ve salgını 3. Dünya Savaşı olarak gördüğünü anlatan Yılmaz, “Evdeyim. Virüsü kovalıyorum. Yakalarsam anasını ağlatacağım. Her ülke kendi hazırlığını yapıyor. Bundan sonra ne olacak? Bilemiyorum. Ama herkesi sıkıntılı günler beklediği belli. Böyle düşünüyorum” dedi.

Mehmet Ali Yılmaz: ”Şu anda ligle ilgili hesaplama yapılmamalı”

Ayrıca Yılmaz, “Fenerbahçe ligde kötü durumda. Fenerbahçe’de de virüs çıkmış. Galatasaray’da da vaka var. Ortalık bu kadar karışıkken, EURO 2020 ertelenmişken, şu anda liglerin oynanmaması sorun olarak görülmemeli. Ligle ilgili hesaplar yapılmamalı” dedi.

“Terim’e virüs nereden bulaşmış? Ortada bir belge yok”

Koronavirüsün aşısının olmadığına inanmadığını belirten Yılmaz, “Galatasaray, TFF’yi eleştiriyor. Fatih Terim’e virüs nereden bulaşmış? Abdurrahim Albayrak’a nereden bulaşmış? Ortada bir belge yok. Raporları bir okusak… Oradan kaptı, buradan kaptı denilmesi ilginç. Daha virüsü tanıyan yok ki! Domuz gribi ve kuş gribini biliyoruz. Koronavirüsün ilacı, aşısı yok deniyor. Bana bu da çok inandırıcı gelmiyor. Biraz şüpheci yaklaşıyorum olaylara” diye konuştu.

Mehmet Ali Yılmaz: ”Ligin bu şekilde tescil edilmesi doğru olmaz”

Öte yandan Yılmaz, bundan sonraki süreçle ilgili olarak, “Ligin bu şekilde tescil edilmesi doğru olmaz. Haksızlıklar olur çünkü kalan maçlar var. Trabzonspor’un tabi işine gelir. Ama doğru olmaz. Trabzonspor da böyle bir şey istemez. Ligler başlamazsa sıkıntı büyür” açıklamasını yaptı.

Ahmet Ağaoğlu’nun maske takarak basın açıklaması yapması üzerine…

Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor’un şu anki başkanı Ahmet Ağaoğlu’na yönelik maske eleştirileri için ise “Ahmet Ağaoğlu’nun maç sonrası maske takarak basına açıklama yapmasının gerekçesini çok detaylı bilmiyorum. Önlem olarak takmışsa iyi yapmıştır. Kendi de önlem almak için taktığını söylüyor. Ağaoğlu’nun, Mustafa Cengiz ile ilgili, ‘Kendisini samimi bulmuyorum’ yorumuna bir şey demek istemiyorum” dedi.

Mehmet Ali Yılmaz: ”Kendi kendini yöneten bir TFF’yi boşuna yapmışız”

TFF’yi özerk olmamakla eleştiren Trabzonspor Onursal Başkanı, “TFF’de özerklik bitmiştir. TFF atama ile devam ediyor. O yüzden her şey olabilir. Herkes birbirinin adamı olmuş durumda. Kendi kendini yöneten bir TFF yok. Bizim dönemimizde öyle bir şey yoktu. Boşuna yapmışız. Çağdaş bir şekilde devam edebilmeli. Yayıncı kuruluş, TFF’ye baskı yapmış olabilir. Maç yayını yapıp reklam gelsin isteyebilirler. Maç olmayınca onlar da mali açıdan kayıptalar. Ama şu anda yapabilecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler