Mehmet Ali Yılmaz'dan flaş sözler! TFF, yapılandırma, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir...

02.07.2019 - 14:32 | Son Güncellenme: 02.07.2019 - 17:32

Mehmet Ali Yılmaz'dan flaş sözler! TFF, yapılandırma, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir...

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Yılmaz, spor gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Futbolda kirli ilişkiler kurulmasının önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, TFF’deki Nihat Özdemir dönemi, kulüplerin borçlarının yapılandırılması ve bordo-mavililerin gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Ali Yılmaz: “Futbolda kirli ilişkilerin önüne geçmek lazım”

Yayıncı kuruluş ligden zarar ediyor. Eder tabi ki. Çünkü ligimizi izleyen kalmadı. Kaldı mı? Şans oyunları denilen oyunlar da taraftarları, futbolseverleri bıktırdı. Çünkü Türkiye’de artık kimse saha sonuçlarına güvenmiyor. Ben bu oyunları yasaklamıştım. Bu şans oyunları sebebiyle, malzemeciler dahil çok önemli hale gelebiliyor. Kirli ilişkiler kurulabiliyor. Önce bu normale dönmeli fikrindeyim.

Mehmet Ali Yılmaz: “Nihat Özdemir’in başarılı olmasını istiyorum”

Nihat Özdemir iyi bir iş adamıdır. TFF’de görev yapmak istemesi de bence şanstır. Kendisine başarılar diliyorum. Fenerbahçe’de yöneticilik yaptı ve futbolun içinde olan biri. Ekibinde de iyi insanları istemesi, barındırması normal. Nihat Özdemir’in başarılı olmasını istiyorum. Başarılar diliyorum.

“Mali denetimleri sıklaştırmak gerekiyor”

Futbolun eski dürüst haline dönmesi, Avrupa’da hem kulüpler hem de milli takım olarak başarılı olmamız gerekiyor. Yabancı transferlerine sürekli yönelirsek olmaz. Kendi evlatlarımıza şans vermeliyiz. Mali denetimleri de sıklaştırmak gerekiyor.

“Fatura keserek, menajerlerle ortak iş yürüterek yolunu bulmak olmaz”

Kendi çocuklarımızla bir şeyleri yapabilmemiz gerekiyor. Kulüplerin mali yapıları ortada. Fatura kesmek, menajerle ortak iş yürüterek yolunu bulmak… Bu tip şeyleri görmememiz gerekiyor artık. Dürüstlük gelmeden başarılı olunmaz.

Futboldaki yöneticilere mesaj

Yöneticiler adil ve dürüst olmalı. Ayrıca kendi dönemlerinden sorumlu olmaları gerek. Yapılandırma ne demek? Kimsenin hakkını gasp etmek yok. Onu kayır, bunu kayır olmamalı.

“Bu borçları kim ödeyecek diye düşünmek lazım”

Trabzonspor’un bu borçları yapılandırma konusunda hükümetten destek aldığı konuşuldu. Borçlanmak, yardım almak mıdır? Borç, yardım sayılır mı bilmiyorum. Kulübün kazanmasını sağlamak yardım sayılır. Borç yapılır, borçlara vadelendirme yapılır. Ama bu borçları sonra kim ödeyecek diye düşünmek lazım.

“Yusuf ve Abdülkadir şu aşamada satılmamalı”

Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür gibi oyuncuları satmamak gerekiyor. Tarlada yetişen oyuncularımızı satamayız. Tam tersi böyle oyuncuların sayılarını artırmak gerekiyor. Artırırsak güçlenebilir Trabzonspor. Bu oyuncuları verirsek yerine yine yabancı futbolcu alacağız. Bu olmaz. Bu aşamada Yusuf ve Abdülkadir gibi gençleri satmamak gerek.

Senin için hazırladığımız haberler