Mehmet Altıparmak: "Galatasaray karşısında farkı kaçırdık"

04.10.2020 - 21:26 | Son Güncellenme: 04.10.2020 - 22:33

Galatasaray karşısında 3 puan elde eden Kasımpaşa'nın teknik direktörü Mehmet Altıparmak, mücadele sonrasında konuştu. Altıparmak, farkı kaçırdıklarına inanıyor. İşte detaylar...

Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak değerlendirmelerde bulundu. Altıparmak yayıncı kuruluş ve basın toplantısında konuştu. Altıparmak, farklı galibiyeti kaçırdıklarına vurgu yaptı.

"İlk yarıda maçı bitirebilir, farka gidebilirdik"

Öncelikle galibiyeti değerlendiren Mehmet Altıparmak, "Her takımın kendi oyun planı var. Biz hücuma yönelik bir takımız. Antrenmanlarda bunu çalışıyoruz. Rakibe de gerekli önlemleri almamız gerekiyordu. Rakip, Rangers maçına kadar ligin en formda takımıydı. Bizim için önemli olan kendi yapacaklarımızdı. Pasla çıkışlarını engellemek önemliydi. Defanstan oyun kurunca etkili oluyorlardı. Orta sahada iyi pres yaptık. Farkı artırıp daha rahat bir oyuna geçebilirdik. İlk yarıda maçı bitirebilirdik. Burada önemli olan istemek. Oynayan, oynamayan tüm oyuncularımı kutluyorum. Maça girerken bizi destekleyen taraftarlarımıza da bu galibiyeti armağan ediyorum" diye konuştu.

Oyuncuların performansını nasıl artırdı?

Altıparmak, futbolcuların performansını nasıl artırdığına da değindi. Mehmet Altıparmak, "Ben de o sahadan geldim. Oyuncunun performans göstermesi için kafasının rahat olması gerek. Tüm oyunculara söylediğim şeyler var. Ne yapmak istiyorsan onu yap. Kendin ol diyorum. Yusuf gibi oyuncular bu işleri seviyor. Bu tür oyunu daha çok geliştireceğiz. Eksiklerimiz var. Fode Koita da aramıza katıldı. Hozic, arkadaşlarını tanımadan maça çıktı. Biz iyi bir aileyiz. Yeni oyuncular da sırıtmıyor. Güzel bir galibiyet oldu. Milli maç arası öncesi de oyuncularımızla bunu konuşmuştuk. Milli ara sonrasında takımlar oturacaktır. Lig yeniden başlayacaktır.

“Hodzic, çabuk adapte oldu”

Basın toplantısında ise Altıparmak, transferi gün içinde açıklanan ve Galatasaray karşısında ilk 11’de sahaya çıkan Armin Hodzic ile ilgili yöneltilen soruya ise şu yanıtı verdi:

“Uzun süredir istediğimiz bir oyuncuydu. Takımının Avrupa kupası maçı olduğu için geç katıldı. Onlar da elendiler ve işlemler hızlandı. Kasımpaşa ailesi çok müthiş bir aile dün geldi bugün oynadı. Bu ailenin içine giren herkes parçası oluyor ve adapte oluyor. Oyuncularım adapte olmasında yardımcı oldular.”

“Üst sıra hedefini gerçekleştireceğiz”

Milli takım arasının kendilerine iyi geleceğini vurgulayan Altıparmak, şu ifadelerle açıklamasını tamamladı:

“Milli takım arasından sonra istediklerini iyi uygulayan bir takım olacağız. Bu sezon üst sıraları hedefleyen bir Kasımpaşa var. Bu hedefi gerçekleştiren bir takım olacağız.”

Senin için hazırladığımız haberler