Mehmet Atalay: "Önce kendi kulüplerini yönetsinler"

29.12.2019 - 12:22 | Son Güncellenme: 29.12.2019 - 12:29

Mehmet Atalay: "Önce kendi kulüplerini yönetsinler"

Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, sporun gündemini değerlendirdi. Kulüplerin şeffaf yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Atalay, "Kulüp yöneticileri kendi kulüplerini iyi şekilde yönetmezse Kulüpler Birliği'nin başarılı olması beklenemez" dedi. Ayrıca Atalay, VAR sisteminin uygulanması noktasında sıkıntıların devam ettiğini ifade etti.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Mehmet Atalay'ın açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Atalay: "Kulüplerimiz önce kendi kulüplerini yönetmeliler"

Kulüplerimiz önce kendi kulüplerini yönetmeliler. Hiçbir yer iyi yönetilmeden, iyi yönetimler olamaz. TFF de buna dahildir. Bir başkan kendi kulübünde 3 yönetici dışında diğer yöneticilere hiç danışmıyorsa, paylaşım yapılmıyorsa olmaz. Teknik direktörün haberi olmadan yapılan transferler, bir başkanın sadece bir menajerle iş bitirdiği işler yapılıyor. Böyle bir dönemden vazgeçilecek mi, vazgeçilmeyecek mi? Her kulüp öyle değil ama büyük kısmı öyle. Kulüp yöneticileri önce kendi kulüplerini yönetecekler ondan sonra da Kulüpler Birliği'nde kalıcı, samimi, gerçekçi karar alabilecekler. Ondan sonra da TFF'den isteyecekler.

Mehmet Atalay: "Kulüpler şeffaf yönetilmiyor"

Bu konuda gereken adımların atıldığını düşünmüyorum. Kulüpler şeffaf yönetilmiyor. 1 kuruş bütçe varken 15 kuruş harcayıp borca sokuyorlar. Sonra da işin içinden çıkmak için birilerinden medet umar hale geliyorlar. Kulüpler Birliği, Türkiye'de önemli adımlardan biridir. Ülkede reform anlamına gelecek işler de yapıldı. Şu anda şikayet ettikleri sıkıntıları giderebilmek için tehdit dolu cümleleri sarf etmemeliler. Kendi aleyhine kararlar çıkınca bağıran, Anadolu takımının aleyhine yapıldığında ise doğal bir şey gibi davrananlar bu anlayışlarından vazgeçmeliler. Kendi içindeki çelişkilerden kurtulmalılar.

Mehmet Atalay: "Mehmet Sepil'i seçmeleri güzel bir jestti"

Kulüpler Birliği'ndeki herkesin üzüm yeme amacında olduğunu düşünüyorum. İşleri kolay değil, çünkü yılların alışkanlıkları var. Ama kararlı olurlarsa sorunları çözebileceklerine inanıyorum. Diyalogtan yana olan yöneticilerin sayısı çoğaldı. Göztepe Başkanı Sepil'i başarılı buluyorum. Başkanlığa seçmeleri güzel bir jestti. Anadolu'daki başkan, bazen bu işi çok daha tarafsız yönetiyor. Kulüpler, aralarında itilaf olduğunda hep İlhan Cavcav'ı seçerdi. Bizim sorunumuzun temeli de belli.

Mehmet Atalay: "Kulüplerdeki sorunlar çözülmeden Kulüpler Birliği'nde düzelmez"

Sorunların köklü şekilde ele alınması lazım. Teknik direktör ne iş yapar, neye karar verir, yetki alanı nedir? Onu da ilan eden, anayasasını yazan bir anlayış benimsenecek mi? Bir başkan, hocayı fırçaladığını ballandıra ballandıra anlatacak mı? Ya da soyunma odasına inip oyuncu değişikliğini kendisinin yaptığını söyleyecek mi? Önce kulüplerde işlerin düzelmesi lazım. Orada düzelmezse Kulüpler Birliği'nde düzelmez.

Mehmet Atalay: "VAR kayıtlarının açıklanması lazımdı"

VAR kayıtlarının normalde açıklanması lazımdı. Bence şeffaf olunması gerekiyor. VAR güzel bir sistem. Hakemleri skandallardan kurtarabilecek bir sistemdi. Ama uygulayacılar ve insan faktörü var. Tribün, basın, yayıncılardan, yorumculardan etkilenme şeklindeki endişelerle görev yapılacaksa vay halimize. Dünya Kupası'nda muhteşem sonuçlar alınmıştı. Türkiye'de zaman zaman muhteşem uygulandı. Hakemlerin çifte standarttan kurtulması lazım. VAR da doğru karar vermek zorunda. En önemli olaylarda hakemler uyarılsın. İnsanların endişesi devam edecekse VAR kayıtlarının açıklanması gerek. Bence şeffaf haline gelmesi lazım.

Senin için hazırladığımız haberler