Mehmet Aurelio'ya lisans engeli!

27.05.2020 - 16:44 | Son Güncellenme: 27.05.2020 - 17:10

Mehmet Aurelio'ya lisans engeli!

Fenerbahçe'de teknik ekibe katılan Mehmet Aurelio'nun UEFA Pro lisansa sahip olup olmadığı tartışılıyor. Mehmet Aurelio'nun UEFA pro lisansı ile ilgili farklı görüşler ortaya atılıyor.

BARIŞ ŞEHİRLİOĞLU/AJANSSPOR

"Profesyonel Takım Teknik Sorumlusu olarak geçiyor"

Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarında son takımı Çorumspor olarak gözüken Mehmet Aurelio, Profesyonel Takım Teknik Sorumlusu olarak geçiyor. Bu görev tanımı UEFA Pro lisansa sahip teknik direktörler için de kullanılıyor. TFF kayıtlarındaki görev açıklaması yanılgılara neden oldu.

"UEFA A lisansa sahip"

Mehmet Aurelio ile ilgili durumu Ajansspor olarak araştırdık. Aurelio'nun UEFA Pro lisansa değil, UEFA A lisansa sahip olduğu bilgisine ulaştık. Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarında Mehmet Aurelio'nun görev tanımının Profesyonel Takım Teknik Sorumlusu yazmasının "TEKNİK ADAMLARIN STATÜSÜ VE ÇALIŞMA ESASLARI"ndan kaynaklanıyor. Mehmet Aurelio geçen sezon Çorumspor ile TFF 3.lig'de mücadele etti.

Açıklığa kavuştu!

TFF 3.ligde UEFA A lisansına sahip bir antrenör teknik sorumlu olarak görev yapabiliyor. Mehmet Aurelio'nun Fenerbahçe'de bilgileri girildiğinde federasyondaki görev tanımı da değişecek. Mehmet Aurelio'da karışıklık yaratan durum da açıklığa kavuşmuş oldu.

Serdar Dayat takımın başında olacak

Buna göre süper ligin yeniden 12 Haziran'da başlaması halinde Fenerbahçe'nin başında futbol altyapı genel koordinatörü UEFA Pro lisans sahibi Serdar Dayat'ın olması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler