Mehmet Batdal'dan Başakşehir, Adebayor ve Milli Takım açıklaması!

16.02.2018 - 16:07 | Son Güncellenme: 16.02.2018 - 16:07

Mehmet Batdal'dan Başakşehir, Adebayor ve Milli Takım açıklaması!

Medipol Başakşehir forması giydikten sonra kiralık olarak Osmanlıspor’a transfer olan Mehmet Batdal, hedefi ve ligdeki görünüm hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Başakşehir’in şampiyon olmasına mutlu olurum” diyen Batdal, Süper Lig’de beğendiği golcüleri de açıkladı.

Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Batdal’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Osmanlıspor’a transfer süreci

Osmanlıspor’da kiralık olarak forma giyiyorum. Başakşehir’in, hedefi doğrultusunda yaptığı transferler ve geçirdiğim ameliyat sonrası forma şansım azaldı. Kulüple görüştük ve kiralık gitmem konusunda transfer olmam yönünde karar aldık. Osmanlıspor ile anlaştık ve burada forma giymeye başladım.

“Yukarılara tırmanacağımızı düşünüyorum”

Osmanlıspor’u dışarıdan takip ettiğimizde farklı, içeriye geldiğimizde farklı bir durum var. Takım olarak birbirine uyumlu oyunculardan kurulu bir takım. Takımda bir özgüven kaybı vardı. Saha içinde iyi işler yapmaya başlayan bir Osmanlıspor var. Ben, ilerleyen haftalarda yukarıya doğru tırmanacağımızı düşünüyorum.

“İrfan Buz’un gelmemde büyük etkisi var”

Süper Lig’de Osmanlıspor alt sıralarda. Hedefimiz öncelikle alt sıralardan kurtulmak. En azından ilk 10’un içinde bulunmak başarı kriteri. Benim burada uyumum nasıl oldu? Adaptasyon sürecim, daha önce birlikte oynadığım arkadaşlarım sebebiyle kısa sürdü. Arkadaşlarımın beni çok iyi karşılaması önemli. İrfan Buz’un da buraya gelmemde katkısı var. Tüm bu unsurlar bir araya geldiğimde Osmanlıspor’a adaptasyon sürecim daha kısa sürdü diyebilirim.

“İrfan Buz’un oyuncularla iletişimi çok sıcak”

İrfan Hoca ile çok yeni diyaloglarımız var. Kendisini tanıyan yakın arkadaşlarım, İrfan Buz için azimli ve çalışkan olduğunu söylüyorlardır. Buraya geldiğimde İrfan Buz’un anlatılandan daha gayretli ve azimli olduğunu gördüm. Oyuncularla iletişimi çok sıcak. Bu da oyuncuya kendisini özel hissettiriyor. Başarılı olmaması için hiçbir sebep yok.

Herhangi bir sakatlık durumu var mı?

Geçen sene devre arasına kadar Başakşehir’de iyi bir süreç vardı. İkinci yarının ilk maçından itibaren sorun yaşadım. Daha sonra Adebayor transferi gerçekleşti ve devam edemedim. Ligin sonlarına doğru ameliyat olma kararı aldım ve ameliyat oldum. O süreç geride kaldı. Şu anda sakatlıkla ilgili herhangi bir problemim yok.

“Başakşehir’in şampiyon olması beni mutlu eder”

Şampiyonluk çok güzel bir duygu. Hangi ligde olursan ol çok başka bir zevk. Bunun hazzı her zaman bambaşka. Takım ve bireysel olarak hedefe bakmak gerek. Ben Galatasaray’da bunu yaşadım. Başakşehir’de az oynamam ve takımın şampiyon olması mutluluk getirirdi. Başakşehir’in şampiyonluğu elbette beni mutlu eder. Ama şu anda Osmanlıspor’dayım. Ben buraya gelerek doğru yolda olduğumu düşünüyorum.

Süper Lig’de beğendiği golcüler kimler?

Benim için bir golcünün çok gol atması değerini anlatmıyor. Bir golcünün kalitesi sadece golle ölçülemez. Lige baktığımızda Samuel Eto’o ve Adebayor’un eski günlerine döndüğünü düşünüyorum. O eski Avrupa’da oynadıkları futbolu hatırlatıyorlar. Santrafor mevkisi kilit çözen bir mevkidir. Antrenörler iyiyi, ya da oyun sistemlerine uygun olan oyuncuları tercih ediyorlar. Türkiye olarak iyi oyuncular yetiştirdiğimizi düşünüyorum. Mesela Cenk Tosun… Çok başarılı maçlar oynadı. Yetiştirme konusunda bir sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum.

Mehmet Batdal’dan Milli Takım mesajı

Türkiye Milli Takımı’nda oynamak güzel bir hayal. Milli formayı giymek onur vericidir. Kosova maçında Başakşehir forması giyerken kadrodaydım. Ay-yıldızlı formayı giymek bana gurur verir.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler