Mehmet Büyükekşi: "Adamcılığın önüne geçmeyi başardık"

18.07.2024 - 14:09 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 18:21

Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi açıklama yaptı.

Mehmet Büyükekşi: "Adamcılığın önüne geçmeyi başardık"

AJANSSPOR-HABER

Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

"Tarihimizde ilk defa play-off oynamadan katıldık"

Hedeflerinin 2024 olmadığını söyleyen Büyükekşi, "Bizim hedefimiz sadece 2024 değildi. Uzun zaman sonra Euro 2024'te boy gösterdik. En etkileyici performansı sergiledik. Herkesin takdirini kazandık. Tarihimizde ilk defa play-off oynamadan katıldık. FIFA sıralamasında büyük sıra atladık. Buradan herkesi milli takımı alkışlamaya davet ediyorum.

"Mevcut sistemdeki adamcılığın önüne geçmeyi başardık"

Bundan böyle de devam edecektir. Buna kalpten inanıyorum. Erkek ve kadın futbolunda C klasmanından, B klasmanına yükseldik. İnşallah bu başarılarımız devam edecek. Tartışma konusu olan hakemlere de el attık. Hakem geliştirmek için 'Hakem Akademisi'ni kurduk. Hakem atamalarında dijital hakem atama sitemini getirdik. Mevcut sistemdeki adamcılığın önüne geçmeyi başardık. 

"Yabancı VAR hakemlerinin ligde görev almasını sağladık"

Avrupa'da İtalya'dan sonra ilk kez yarı otomatik ofsayt sistemini kullanan ülke olduk. İspanya'dan sonra Avrupa'da ilk kez VAR kayıtlarını açıklayan federasyon olduk. Yabancı VAR hakemlerinin ligde görev almasını sağladık.

"Kulüplerin faydasına sağlayacak yenilemeler yaptık"

Tesis kullanımına digital olarak da el attık. Transfer süreçlerini de digital olarak düzenledik. Artık kulüplerin TFF tesislerine gelmelerine gerek kalmadı. Tüm bunların yanı sıra kulüplerin için ne yaptık. Bunları da paylaşmak istiyorum. Transfer konusunda büyük belirsizlik vardı. Kulüplerin faydasına sağlayacak yenilemeler yaptık.

"Süper Lig sponsorluk gelirlerini 786,9 milyon TL'ye ulaştırdık"

Yabancı sayısını düzenledik. 3 sezonu şimdiden hazırladık. Yayın ihalesinde fayda sağlayacak ekonomik kazanç sağladık. Yayıncı haklarını beIN Media Grup ile yaptığımız anlaşma sonucu 84 milyon Dolar'dan 214 milyon Dolar'a taşıdık. Süper Lig sponsorluk gelirlerini 786,9 milyon TL'ye ulaştırdık ve rekor kırdık. Trendyol'u isim sponsoru yaptık, hakem formalarına sponsor aldık. Bu da bir ilk.

"Yayın gelirini 3 kat arttırdık"

Trendyol'u spokesperson yaptım. Hakemler için sponsor aldık. Bu da bir ilk. Uzun zaman sonra deplasman yasağına son verdik. E-bilet ve Passolig'de kolaylıklar sağladık. Yasa dışı futbol yayınlara da el attık. Yayın gelirini 3 kat arttırdık. E-spor, E-Süper Kupa'yı faaliyete geçirdik. Kadınlar Ligi'nin canlı yayınlanması için TRT ile anlaştık ve tarihte ilk defa maçlar düzenli yayınlanmaya başladı" dedi.

"Yapacağımız işleri sadece konuşarak değil yerine getirerek yaptık"

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda konuşmalarına devam eden Büyükekşi, "Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Yapacağımız işleri sadece konuşarak değil yerine getirerek yaptık. Şimdi yapacağımız işleri anlatmak istiyorum. Türk futbolunun geleceğini güven temelinde yeniden inşaa etmek istiyorsak günü kurtaran projelere ve kaostan beslenen tartışmalara zaman harcayamayız. Güç birliği içinde hareket etmemiz ve ön yargılardan arınarak beraber çalışmamız gerekiyor. Bunun için önümüze gerçekçi yol haritası gerekiyor. Stratejik bir yaklaşımla 2032'de İtalya ile birlikte ev sahipliği yapacağımız Avrupa Şampiyonu olacak A Milli Takım'ın temellerini attık. A Milli Takım'ın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yepyeni başarılar kazandırarak inşallah kupayı ülkemize getirmesini hedefliyoruz.

"MHK'nin yeniden yapılandırması konusunda adımları hızlandırmak istiyoruz"

Türk futbolunda hala gidilecek çok fazla yolumuz var. 2 yıllık sürede sorunların çözümü için mesai harcadık. Yeniden bu göreve layık görülmemiz halinde çözüm bekleyen çok konu var. MHK yapısının gözden geçirilmesi, buradaki seçimlerin liyakat esasına dayanması için tarihi bir sorumluluk üstlendik. MHK'nin yeniden yapılandırması konusunda adımları hızlandırmak istiyoruz.

"Yeni hedefimiz 2 haftada bir yani toplam 25-26 maçı yayınlamak"

Eylem planımız kapsamında önümüzdeki dönemde birlikte atacağımız 8 önemli adım. 1, Spor Bakanımız ile görüştük. Spor Toto ve İddaa gelirlerini artıracağız. 2, yayın gelirlerini artırmaya devam edeceğiz. 3, teknik ekip ve futbolcuların Bağkurlu olması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. 4, kulüp başına yıllık hedeflenen gelirleri yükseltmeye devam edeceğiz. 5, oyuncu uygunluğu kurallarını kulüplerin görüşleri doğrultusunda tekrar düzenleyeceğiz. TFF YouTube kanalından 2. ve 3. Lig maçlarının 10 tanesini yayınladık. Yeni hedefimiz 2 haftada bir yani toplam 25-26 maçı yayınlamak. Böylece özellikle kulüplerimizin ve futbolcularımızın bilinirliğini artıracağız. 22 yıldır katılamadığımız Dünya Kupası'na yeniden katılıp, milletimizi gururlandıracağız.

"Tüm vaatlerimizi yerine getirdik"

TFF olarak görevimiz ortak menfaatler etrafında toplanan tüm tarafları karar süreçlerinin bir parçası getirmek. Yapıcı bir güç birliği, samimi niyetle bir araya gelmeliyiz. Türk futbolunu geleceğe taşıyacak çok vaatte bulunduk. Tüm vaatlerimizi yerine getirdik. Söyleyip de yerine getirmediğimiz vaadimiz yok. Bundan sonra da inanmadığımız hiçbir şeyi vaat etmeyeceğiz. Tek istediğimiz bize inanmanız ve bilgi birikiminizi EURO 2032 yolculuğunda paylaşmanız. Bizlere düşen yeni yönetimin arkasında durmak ve sorunlara çözüm aramaktır" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler